Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίπλωμα για αυτοκίνητα με αυτόματo πιλότο

Δίπλωμα για αυτοκίνητα με αυτόματo πιλότο «λανσάρει» η Nevada

Το 1ο δίπλωμα στον κόσμο για οδηγούς αυτοκινήτων με αυτόματο πιλότο καθιερώνει η πολιτεία της Nevada η πρώτη που επιτρέπει την υπο περιορισμούς κυκλοφορία των αυτοκινήτων συγκεκριμένης τεχνολογίας στο οδικό της δίκτυο, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, σε μια κίνηση  που αποσκοπεί στην εξέλιξη και την περαιτέρω διάδοση των οχημάτων του είδους.

Η Nevada γίνεται και επισήμως η πρώτη περιοχή στον κόσμο που θεσμοθετεί δίπλωμα οδήγησης για οδηγούς αυτοκινήτων με αυτόματο πιλότο, συμπληρώνοντας έτσι το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την κυκλοφορία αυτοκινήτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας όπως αυτά που έχει εξελίξει και πατεντάρει η Google.

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιες αρχές της Nevada σε συνέχεια της νομοθεσίας που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο του 2012 επιτρέποντας στα οχήματα με τεχνολογία αυτόματου πιλότου να πραγματοποιούν ελεύθερα δοκιμές στους δρόμους, έκαναν και το δεύτερο απαιτούμενο βήμα για τη διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, θεσμοθετώντας το αντίστοιχο δίπλωμα οδήγησης.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του συγκεκριμένου διπλώματος το οποίο μάλλον θα απαιτεί περισσότερη εξοικείωση με την τεχνολογία απ’ότι συνήθως, δεδομένου… και ότι τα πρώτα οχήματα με αυτόματο πιλότο που έχουν σπεύσει στην περιοχή εκτελώντας δοκιμές είναι αυτά της Google.

O διαδικτυακός κολοσσός έχει ήδη διανύσει 257.000 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 16.000 σε αυτόματη λειτουργία χωρίς την παρέμβαση του οδηγού με δοκιμαστικά Audi TT και Toyota Prius τα οποία έχει εξοπλίσει με την τεχνολογία αυτόματου πιλότου που έχει εξελίξει.

Το συγκεκριμένο σύστημα, συνδυάζοντας μια σειρά από αισθητήρες διαφόρων τύπων με τους οποίους εξοπλίζεται το αυτοκίνητο, τις πληροφορίες ενός εξελιγμένου συστήματος πλοήγησης και δεδομένα που συλλέγει από μια εξειδικευμένη υποδομή στην άσφαλτο, «διαβάζει» το δρόμο, αποκτώντας τη δυνατότητα να ακολουθήσει μια προκαθορισμένη διαδρομή, χωρίς τη συνδρομή του οδηγού του.

Τα οχήματα της Google θα είναι τα πρώτα του είδους που θα σπεύσουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στο αχανές οδικό δίκτυο της 7ης μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ, ωστόσο η ευνοϊκή νομοθεσία αναμένεται να προσελκύσει στην Nevada και άλλες εταιρείες που θέλουν να διερευνήσουν τον συγκεκριμένο τομέα.

Οι διαδικασίες αδειοδότησης έχουν ήδη δρομολογηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και όπως επισημαίνουν οι αξιωματούχοι της «τυχερής» πολιτείας των ΗΠΑ ο στόχος δεν είναι η Nevada να μετατραπεί σε πεδίο δοκιμών αλλά η διάδοση και η καθιέρωση των οχημάτων του είδους.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024