Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη για το ηλεκτροκίνητο RAV4 EV των Toyota-Tesla

Αποκάλυψη για το ηλεκτροκίνητο RAV4 EV των Toyota-Tesla

Η Toyota παρουσίασε σε επίσημη πρώτη στο 26ο Διεθνές Συμπόσιο Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Los Angeles των ΗΠΑ την έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτροκίνητου RAV4 EV που εξέλιξε σε συνεργασία με την Tesla.


H ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτροκίνητου RAV4 που συνεξέλιξε με τη βοήθεια της Tesla, το οποίο, αρχικά τουλάχιστον, θα προοριστεί για τις ΗΠΑ όπου και σύντομα θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό.

Το RAV4 EV όπως είναι η πλήρης ονομασία του εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ της Tesla ισχύος 154 ίππων ενώ διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης Sport και Normal.

Με την ενεργοποίηση του προγράμματος Normal το ιαπωνικό μοντέλο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 137 χλμ./ώρα ενώ στο Sport, τα μεγέθη αυτά διαμορφώνονται σε 7,0 δευτερόλεπτα και 160 χλμ./ώρα αντιστοίχως.

Εκτός από το μοτέρ, προέλευσης Tesla είναι και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που εφοδιάζουν το RAV4 EV, εξασφαλίζοντάς του αυτονομία 160 χλμ. Όσον αφορά τη φόρτισή τους απαιτεί έξι ώρες σε οικιακό δίκτυο τάσης 240V.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το ηλεκτροκίνητο RAV4 φέρει τροποποιήσεις στο μπροστινό τμήμα προκειμένου να ξεχωρίσει από την συμβατική εκδοχή του, αλλά και να αποκτήσει ένα πιο αεροδυναμικό χαρακτήρα προς όφελος του φιλικού προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Έτσι, τροποποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο κατώτερο τμήμα του αυτοκινήτου οι οποίες σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αλλαγές σε λεπτομέρειες του αμαξώματος όπως στα αεροδυναμικά βοηθήματα, το σχήμα των καθρεπτών και η σχεδίαση της γρίλιας, υπόσχονται να αναδείξουν το ιαπωνικό μοντέλο ως το SUV με το χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή στον κόσμο (0,3).

Παράλληλα, αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο και στην ανάρτηση ώστε το ηλεκτροκίνητο RAV4 EV να αντεπεξέρχεται στη διαφορετική κατανομή του βάρους του λόγω της παρουσίας των μπαταριών και να προσφέρει οδική συμπεριφορά που να προσεγγίζει την βενζινοκίνητη εκδοχή του.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τα στοιχεία που προσδιορίζουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα και ο επιπλέον χώρος που αυτά απαιτούν δεν επηρέασαν το θάλαμο επιβατών του RAV4 που παραμένει αντίστοιχος της βενζινοκίνητης εκδοχής του προσφέροντας παραπάνω επιλογές τεχνολογικών και μη gadget διαθέτοντας μεταξύ άλλων στο βασικό εξοπλισμό του δορυφορικό ραδιόφωνο, Bluetooth, οθόνη αφής οχτώ ιντσών, θύρα USB, σύστημα πλοήγησης και θερμαινόμενα καθίσματα.

Αμετάβλητος σε σχέση με το βενζινοκίνητο RAV4 παραμένει, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Toyota, και ο χώρος αποσκευών της ηλεκτροκίνητης εκδοχής του.

Η διάθεση του ηλεκτροκίνητου RAV4 EV θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι στις μεγαλύτερες πόλεις της Καλιφόρνια, Sacramento, San Francisco, Los Angeles, Orange County και San Diego όπου η αρχική του τιμή θα ξεκινά από 49.800 δολάρια (38.210 ευρώ).

Στόχος της Toyota είναι να διαθέσει από το ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στον Καναδά, 2.600 μονάδες σε ορίζοντα τριετίας.

auto.in.gr

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024