Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για το ηλεκτροκίνητο smart fortwo ed

Έναρξη παραγωγής για το ηλεκτροκίνητο smart fortwo ed

H μαζική παραγωγή του smart for two electric drive αποτελεί πλέον πραγματικότητα δίνοντας στην Daimler το χρονικό -τουλάχιστον- προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Στις γραμμές παραγωγής του γαλλικού εργοστασίου της Daimler στο Hambach «ανήκει» πλέον το smart fortwo electric drive με την προοπτική, η ευρεία διάθεσή του να ξεκινήσει από τα τέλη του καλοκαιριού στη Γερμανία για να επεκταθεί σταδιακά σε ακόμα 30 χώρες.

Η κατασκευή του ηλεκτροκίνητου city car φιλοξενείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις ίδιες γραμμές παραγωγής με το συμβατικό ομόλογό του, ωστόσο, για την κατασκευή εκείνων των στοιχείων που θα το διαχωρίζουν από αυτό, αλλά και προκειμένου να φιλοξενηθεί εκεί και η επόμενη γενιά του μοντέλου, η Daimler επένδυσε κάτι παραπάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις στο Hambach για το ηλεκτροκίνητο smart αλλά και για την επόμενη γενιά του μοντέλου. Είμαι πεπεισμένη ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν εξαιρετικά καλή επένδυση», δήλωσε η Annette Winkler επικεφαλής της smart με αφορμή την έναρξη της -μαζικής- παραγωγής του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου πόλης.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, το ηλεκτροκίνητο smart διαθέτει αντίστοιχο κινητήρα 55 kW που του εξασφαλίζει επιτάχυνση από 0-60 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 125 χλμ.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 17,6 kW/h που διαθέτει το ηλεκτροκίνητο smart του εξασφαλίζουν αυτονομία 145 χλμ. πριν χρειαστούν επαναφόρτιση, διαδικασία η οποία, σε οικιακό δίκτυο τάσης 220V, διαρκεί επτά ώρες. Προαιρετικά θα προσφέρεται και σύστημα ταχείας φόρτισης το οποίο περιορίζει το χρόνο αυτό σε μία ώρα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί για το ηλεκτροκίνητο μοντέλο, αφορούν το οικονομικό σκέλος.

Αναλυτικότερα, στη Γερμανία όπου οι τιμές του έχουν ανακοινωθεί, το smart fortwo electric drive ξεκινά από τα 18.910 ευρώ για την Coupe και από τα 22.000 ευρώ για την Cabrio έκδοση, αν οι καταναλωτές επιλέξουν το πρόγραμμα απόκτησης της μπαταρίας μέσω leasing, προς 65 ευρώ το μήνα. Αν αντιθέτως, επιλέξουν την αγορά της μπαταρίας η τιμή του ηλεκτροκίνητου smart αυξάνεται στα 23.680 ευρώ για την Coupe έκδοση ενώ διαμορφώνεται στα 26.770 ευρώ για την Cabrio.

auto.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024