Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περικόπτει τις επενδύσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο ο όμιλος Fiat

Περικόπτει τις επενδύσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο ο όμιλος Fiat

Προβλέποντας ότι η ανάπτυξη δεν θα επιστρέψει στην Ευρώπη πριν το 2013, ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Fiat περικόπτει τις επενδύσεις του στη γηραιά ήπειρο κατά 500 εκατ. ευρώ.

Στην απόφαση για την περικοπή των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στη ευρωπαϊκή ήπειρο οδηγήθηκε ο ιταλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Fiat, προβλέποντας ότι οι πτωτικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του 2012.

«Η μείωση του επενδυτικού κεφαλαίου φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με την πρόβλεψη που είχε πραγματοποιηθεί για την Ευρώπη το 2011», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη στην Ευρώπη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κρίση στην Ελλάδα, η πορεία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος καθώς και η πολιτική θα ακολουθήσει η Ε.Ε. ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Η Fiat, που διατηρεί και το 58.5% του Chrysler Group, έχει ήδη περιορίσει της επενδύσεις της στην Ευρώπη και αναβάλλει την εξέλιξη-παραγωγή νέων μοντέλων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του νέου Punto, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα έφτανε στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2013. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν πρόκειται να συμβεί καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τον Marchionne, το δημοφιλές μικρό της Fiat ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των projects τα οποία επανεξετάζονται.

Επίσης, ένας από τους στόχους του Sergio Marchionne είναι η πλήρης συγχώνευση των Fiat και Chrysler, ώστε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει την εξάρτησή της από την ευρωπαϊκή αγορά.

Ταυτόχρονα, η Fiat εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους κατασκευαστές, σε μία προσπάθεια να προετοιμαστεί για μία παρατεταμένη, όπως ο ίδιος ο Marchionne χαρακτηρίζει, περίοδο κάμψης της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024