Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Continental GT Speed: Η ταχύτερη έκδοση όλων των εποχών

Bentley Continental GT Speed: Η ταχύτερη έκδοση όλων των εποχών

Αναβαθμίσεις στο θηριώδη σε διάταξη W12, 6,0 λίτρων κινητήρα της Bentley, αυξάνουν την απόδοση του κατά 50 επιπλέον ίππους σε σχέση με την προηγούμενη γνωστή εκδοχή του, εξασφαλίζοντας στη έκδοση GT Speed τελική ταχύτητα 329 χλμ./ώρα.


Με τελική ταχύτητα 329 χλμ./ώρα η Bentley Continental GT Speed αποτελεί την ταχύτερη πρόταση που η βρετανική φίρμα έχει περάσει ποτέ στην παραγωγή.

Ενδεικτικό είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση ξεπερνά σε τελική ταχύτητα ακόμα και την ειδική έκδοση Continental GTC Supersports ISR η οποία δημιουργήθηκε έχοντας ως αφετηρία την προηγούμενη γενιά του μοντέλου και ως μοναδικό σκοπό, την κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο.

Η τελική ταχύτητα δεν είναι το μόνο στοιχείο στο οποίο υπερέχει η Bentley Continental GT Speed, καθώς, και ο χρόνος επιτάχυνσής της από 0-96,5 χλμ./ώρα μειώνεται σε 4,0 δευτερόλεπτα, έναντι 4,4 της απλής έκδοσης του αυτοκινήτου και σε 4,2 δευτερόλεπτα έως τα 100 χλμ./ώρα.

Υπεύθυνες για τις παραπάνω αναβαθμίσεις είναι οι τροποποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο θηριώδη κινητήρα σε διάταξη W12 της Continental GT.

Χάρη σε αυτές το διπλά υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 6,0 λίτρων αποδίδει πλέον 625ίππους και 800 Nm ροπής, ενώ για τις ανάγκες της έκδοσης δεν συνδυάζεται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων που εφοδιάζει την «απλή» GT αλλά με το οχτώ σχέσεων, πάλι δια χειρός ZF, που συναντάται στην έκδοση του μοντέλου με τον V8 κινητήρα.

Παράλληλα με τις με τις ταχύτερες αλλαγές σχέσεων το συγκεκριμένο κιβώτιο εγγυάται και περισσότερη οικονομία καυσίμου αλλά και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά συνολικά 12% -κατά δήλωση του κατασκευαστή, αν και σίγουρα η συγκεκριμένη έκδοση δεν κρίνεται από αυτό.

Παράλληλα με τις αναβαθμίσεις στον κινητήρα, οι μηχανικοί της βρετανικής φίρμας έχουν παρέμβει σε σύστημα διεύθυνσης και ανάρτηση, η οποία, παράλληλα, μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος, προκειμένου να οξύνουν τα χαρακτηριστικά της οδικής συμπεριφοράς της Continental, όπως επιβάλλει η νέα ισχύς της και τα διακριτικά Speed.

Μια σειρά από τροποποιήσεις όπως η νέα σχεδίαση στις ζάντες των 21 ιντσών τροχών και το πιο σκούρο φινίρισμα στις εισαγωγές αέρα και οι διαφορετικές, στην λεπτομέρεια, απολήξεις της εξάτμισης υπογραμμίζουν το sport προφίλ της έκδοσης. Αντιστοίχως χειρουργικές είναι και οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό το οποίο διαθέτει ως standard τις αναβαθμίσεις του εξοπλιστικού πακέτου Mulliner.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024