Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δια χειρός PSA/Peugeot-Citroen -και επισήμως- τα επαγγελματικά van της Toyota στην Ευρώπη

Δια χειρός PSA/Peugeot-Citroen -και επισήμως- τα επαγγελματικά van της Toyota στην Ευρώπη

Την υπογραφή του γαλλικού ομίλου θα φέρουν τα επαγγελματικά van της ιαπωνικής φίρμας στην Ευρώπη από το 2013, καθώς η Toyota αντικαθιστά, επισήμως πλέον, την Fiat ως συνεργάτη της PSA/Peugeot-Citroen στο εργοστάσιο του Sevelnord.

Ο γαλλικός όμιλος θα αναλάβει την κατασκευή των επαγγελματικών van της Toyota που προορίζονται για την Ευρώπη όπως προβλέπεται από την συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο όμιλοι.

Υπό το καθεστώς της συμφωνίας ο γαλλικός όμιλος θα κατασκευάζει μεσαίου μεγέθους van με αφετηρία τα Peugeot Expert και Citroen Jumpy τα οποία θα διατίθενται στην Ευρώπη με τα διακριτικά της Toyota ξεκινώντας από το β΄εξάμηνο του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία δεν αφορά μόνο το άμεσο μέλλον αλλά και τα μελλοντικά μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας που θα εξελίξουν οι Γάλλοι, ενώ προσφέρει περιθώριο επέκτασής της και για μετά το 2020.

«Η κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων είναι μια σημαντική κατηγορία για εμάς στην Ευρώπη. Καταλήξαμε σε μία καλή λύση για τους πελάτες μας δεδομένης της διακοπής παραγωγής του δικούς μας Hiace», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Toyota, Didier Leroy.

Όσον αφορά τις πρακτικές παραμέτρους της συμφωνίας, τα van που θα παράσχει ο γαλλικός όμιλος στην Toyota θα κατασκευάζονται πιθανότατα στο εργοστάσιο Sevelnord στη Γαλλία, το οποίο αποτελούσε και θα αποτελεί για περιορισμένο ακόμα χρονικό διάστημα, κοινοπραξία των Γάλλων με την Fiat η οποία έχει δρομολογήσει την αποχώρησή της για το τέλος του 2012.

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της PSA/Peugeot-Citroen προκειμένου να υλοποιηθεί η νέα συμφωνία μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της Toyota: «… θα πρέπει να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις: η λύση της κοινοπραξίας με την Fiat, η εύρεση ενός νέου συνεργάτη το οποίο και έγινε και η κατάληξη σε συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων στο Sevelnord προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου».

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024