Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mazda6 2013: Από την παραγωγή στην... αποκάλυψη

Mazda6 2013: Από την παραγωγή στην… αποκάλυψη

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επισήμως τα στοιχεία που αφορούν τη νέα γενιά του Mazda6 η έναρξη παραγωγής του στις εγκαταστάσεις της φίρμας στο Yamaguchi της Ιαπωνίας αποτέλεσε την αφορμή για την πρώτη επίσημη εμφάνιση της πρακτικότερης εκδοχής του ιαπωνικού μοντέλου.


Μετά την «μερική» αποκάλυψη του sedan το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Μόσχας τον Αύγουστο τη σκυτάλη στα αποκαλυπτήρια παίρνει η estate εκδοχή του ιαπωνικού μοντέλου το οποίο, πλέον, «ανήκει» στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Mazda Hofu στo Υamaguchi της Ιαπωνίας.

Παρά την έναρξη παραγωγής και τη σχετική τελετή απ’ όπου και η μοναδική εικόνα της πρακτικότερης εκδοχή του Mazda6, η ιαπωνική φίρμα επιφυλάσσεται να αποκαλύψει τα στοιχεία που αφορούν την το Mazda6 Estate πιο κοντά στην εκθεσιακή του πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί σε γαλλικό έδαφος το Σεπτέμβριο και την εκεί διεθνή έκθεση.

Παρ΄όλα αυτά, είναι γνωστό ότι το Mazda6 Estate θα αξιοποιήσει, όπως άλλωστε και η sedan εκδοχή του, μηχανικά σύνολα τεχνολογίας SkyActiv αλλά και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση i-Eloop το οποίο αξιοποιώντας πυκνωτή διαφέρει σε λειτουργία από τα συνήθη συστήματα του είδους.

Έτσι, σε επίπεδο κινητήρων αναμένονται επιλογές μεταξύ τετρακύλινδρου turbo κινητήρα 2,2 λίτρων και του δίλιτρου SkyActiv σε δύο εκδοχές ισχύος. Σύμφωνα με την Mazda η τεχνολογία SkyActiv με ό,τι αυτή συνεπάγεται σε επίπεδο συστημάτων υπόσχεται 20% περισσότερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με αντίστοιχες «συμβατικές» εκδόσεις.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024