Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DB3S 1955: Αγωνιστικό ρετρό 4 εκατομμυρίων δολαρίων

Aston Martin DB3S 1955: Αγωνιστικό ρετρό 4 εκατομμυρίων δολαρίων

Μια αγωνιστική Aston Martin του 1955 βγαίνει στο σφυρί με την αίγλη ενός από τα σπανιότερα αυτοκίνητα –μόλις 20 μονάδες είχαν παραχθεί- αγωνιστικό βιογραφικό και την αδιαμφισβήτητη ομορφιά που τις δίνουν οι swinging sixties καμπύλες της. Το "άθροισμα" των παραπάνω αποτιμάται στα 4 εκατομμύρια.


Το 1952 η βρετανική φίρμα δημιούργησε την DB3 η οποία και είχε ως μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή και κυρίως τη νίκη στο Le Mans.

To αποτέλεσμα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Aston Martin που έκρινε ότι το αγωνιστικό μοντέλο δεν ήταν ακριβώς αυτό που απαιτούσε η περίσταση του LeMans, συνεπώς, ένα χρόνο αργότερα, παρουσιάζει μια βελτιωμένη έκδοσή του, την DB3S με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Πλέον ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες εκπροσώπους του μοντέλου που διασώζονται δημοπρατείται μέσω της RM Auctions και αναμένεται να «πιάσει» 3,5 με 4 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DB3S αρχικά είχε μόνο το ρόλο και τον προορισμό ενός αποκλειστικά αγωνιστικού μοντέλου. Ωστόσο καθώς μέσα σε δύο χρόνια συγκεντρώνει πολυάριθμους τίτλους μεταξύ των οποίων οι πρώτες θέσεις στον εννιάωρο αγώνα αντοχής του Goodwood και στο Silverstone καθώς και τη δεύτερη θέση στον 24ωρο Αγώνα αντοχής του Le Mans του 1955, κάτι που επανέλαβε και την επόμενη χρονιά, γίνεται περιζήτητη. Έτσι η Aston Martin αποφασίζει να την οδηγήσει σε περιορισμένη παραγωγή το 1955, κατασκευάζοντας μόλις 20 μονάδες.

Η DB3S της δημοπρασίας κατασκευάστηκε για τον Ολλανδό οδηγό αγώνων Hans Davids που το 1956 κέρδισε στο τιμόνι της αρκετούς τίτλους. Πέρα από την αγωνιστική της δράση, που την καθιστά ακόμα πιο σπάνια και πιο «ιστορική» η συγκεκριμένη εκπρόσωπος του είδους με τον αριθμό πλαισίου 118, θεωρείται από τους ειδικούς και ένα από τα πιο αυθεντικά του είδους της.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024