Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Spyker κινείται δικαστικά κατά GM για την χρεοκοπία της Saab, απαιτώντας 3 εκ. δολάρια

Η Spyker κινείται δικαστικά κατά GM για την χρεοκοπία της Saab, απαιτώντας 3 εκ. δολάρια

Τρία εκατομμύρια δολάρια απαιτεί η Spyker από την GM, υποστηρίζοντας ότι ο αμερικανικός όμιλος παρενέβη, απορρίπτοντας τις συμφωνίες που θα διέσωζαν τη σουηδική φίρμα έχοντας ως μόνο σκοπό την εξάλειψη της σουηδικής φίρμας ως υποψήφιου ανταγωνιστή στην κινεζική αγορά.

H Ολλανδική φίρμα και πρώην ιδιοκτήτρια της Saab, Spyker, καταθέτει αγωγή κατά της GΜ, απαιτώντας τρία εκατομμύρια δολάρια επικαλούμενη το ρόλο που διαδραμάτισε ο αμερικανικός όμιλος στη χρεοκοπία της Saab.

Σύμφωνα με την Spyker, ο αμερικανικός όμιλος παρενέβη σκόπιμα στη διαδικασία διαπραγματεύσεων της Saab με Κινέζους επενδυτές, οδηγώντας τη σουηδική φίρμα στη χρεοκοπία.

«Η GM το έκανε να συμβεί», δήλωσε ο επικεφαλής της Spyker, Victor Muller. «Δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα επιβιώναμε. Λοιπόν, η Spyker είναι ακόμα εδώ. Θεώρησαν ότι θα κατέληγε στα αζήτητα με τη Saab αλλά προφανώς αυτό δεν συνέβη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την χρεοκοπία της Saab επακολούθησαν πολλές προσπάθειες από την πλευρά της Spyker και του Victor Muller για την ανεύρεση επενδυτώ μεταξύ των οποίων οι Pang Da Automobile Trade και Zhejiang Youngman Lotus Automobile που θα της εξασφάλιζαν την επιβίωση.

Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω συμφωνίες δεν ευοδώθηκε καθώς η GM που διέθετε ακόμα κάποιες προνομιακές μετοχές στη σουηδική φίρμα, πρόβαλε veto, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία ερχόταν σε αντίθεση με τα δικά της συμφέροντα στην Κίνα όπου διατηρεί κοινοπραξία με την SAIC.

«H GM δημιούργησε αρχικά την εντύπωση ότι στήριζε τις προσπάθειες της Saab να κλείσει συμφωνία με Κινέζους επενδυτές προκειμένου να διασωθεί, μόνο για να της τραβήξει αργότερα το χαλί κάτω από τα πόδια, οδηγώντας τη στη χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα η πρόθεση της GM ήταν να διαλύσει, με οποιοδήποτε μέσο, οποιασδήποτε οικονομική συμφωνία που θα μπορούσε να σώσει τη Saab από την εκκαθάριση, πολύ απλά για τι η GM ήθελε να εξαλείψει τον ανταγωνισμό της Saab, ιδίως στην κινεζική αγορά», αναφέρει η αγωγή που κατέθεσε η Spyker σε δικαστήριο του Michigan στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά το ποσό που απαιτεί η Ολλανδική φίρμα από την GM για τους παραπάνω λόγους-τρία εκατομμύρια δολάρια- υπολογίζεται ότι αυτή θα ήταν η αξία της Saab αν είχε κλείσει η συμφωνία με την κινεζική Pang Da.

Όσον αφορά την GM δήλωσε μέσω εκπροσώπου της για την κίνηση τη Spyker: «Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Δεν έχουμε κανένα σχόλιο μέχρι να λάβουμε την αγωγή».

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024