Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Zagato Roadster: Όνειρο θερινής νυκτός

BMW Zagato Roadster: Όνειρο θερινής νυκτός

Ένα ακόμη σχεδιαστικό πείραμα που φέρει την υπογραφή του σχεδιαστικού οίκου Zagato προσθέτει στην γκάμα της η BMW. To εξωτικών προδιαγραφών Zagato Roadster αποκαλύφθηκε στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.


Τρεις μήνες μετά την επίσημη αποκάλυψη της BMW Zagato Coupe, η συνεργασία της βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανίας με τον φημισμένο ιταλικό σχεδιαστικό οίκο συνεχίζεται.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η παρουσία της BMW Zagato Coupe στο φεστιβάλ αυτοκίνητου που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια.

Το εξωτικών προδιαγραφών roadster έχει βασιστεί στη μέχρι σήμερα γνωστή BMW Z4, ενώ για την εξέλιξή του δεν χρειάστηκαν περισσότερες από έξι εβδομάδες.

«Η επιτυχία να ολοκληρώσουμε την εξέλιξη του αυτοκινήτου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύει τι μπορεί να επιτευχθεί όταν δύο επιτυχημένες εταιρείες ενώσουν τις δυνάμεις του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Adrea Zagato.

H ΒΜW Zagato Roadster διατηρεί αρκετά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του εξίσου εντυπωσιακού coupe, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τη γνώριμη δυναμική της Z4.

Σε αντίθεση, βέβαια, με την Z4 παραγωγής, το Zagato Roadster διαθέτει υφασμάτινη οροφή και όχι μεταλλική, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη.

Ανάμεσα στις σχεδιαστικές παρεμβάσεις που τονίζουν την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης πρότασης θα πρέπει συμπεριλάβει κανείς τις πρόσθετες εισαγωγές αέρα του μπροστινού καπό, τους τονισμένους θόλους των πίσω τροχών καθώς και το πλήρη ανασχεδιασμό τόσο του μπροστινού όσο και του πίσω τμήματος.

Οι ζάντες των 19 ιντσών συμπληρώνουν το παρουσιαστικό του εντυπωσιακού πρωτότυπου, την ίδια στιγμή που οι δερμάτινες επενδύσεις του εσωτερικού, σε απόχρωση του καφέ, ενισχύουν τον εξεζητημένο χαρακτήρα του.

Αν και δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, η BMW Zagato Roadster είναι πιθανόν να εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας τριών λίτρων της Z4 35is, o οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση ενδέχεται να αγγίζει τους 400 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024