Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
McLaren X-1: Μία και μοναδική

McLaren X-1: Μία και μοναδική

Κατασκευασμένο για έναν… ανώνυμο λάτρη της αυτοκίνησης, το X-1 Concept της McLaren σφράγισε με την παρουσία του το φεστιβάλ αυτοκινήτου στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας.


Τις επιθυμίες ενός πιστού πελάτη της θέλησε να ικανοποιήσει αυτή τη φορά η McLaren, δημιουργώντας ένα κλασικό και ταυτόχρονα διαχρονικό supercar.

«Ένας από τους πελάτες μας, που έχει ήδη στην κατοχή του μία McLaren F1, μία Mercedes-Benz SLR McLaren και μία McLaren 12C, θέλησε ένα μοναδικό αυτοκίνητο», δήλωσε ο επικεφαλής του McLaren Special Operation (MOS), Paul MacKenzie.

«Οι συζητήσεις με τον Ron Dennis ξεκίνησαν πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Ο πελάτης μας επιθυμούσε ένα αυτοκίνητο με όλες τις δυνατότητες της 12C αλλά και με ένα μοναδικό σχεδιασμό που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες του και θα εξέφραζε τον χαρακτήρα του», πρόσθεσε ο Paul MacKenzie.

Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό της McLaren X1 αποτέλεσαν διάφορες τετράτροχες προτάσεις από το μακρινό παρελθόν, όπως το Chrysler D’Elegance Ghia του 1953, η Buick Electra του 1959, η Mercedes-Benz 540K του 1939 και η Citroën SM του 1971.

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι σχεδιαστές της συγκεκριμένης McLaren ήταν η διατήρηση του κινητήρα στο κέντρο του αμαξώματος, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των κλασικών αυτοκινήτων ο κινητήρας βρίσκεται στην παραδοσιακή του θέση, δηλαδή το μπροστινό τμήμα.

Η Χ-1 βασίστηκε στο ανθρακονημάτινο πλαίσιο της 12C, γεγονός που δικαιολογεί το περιορισμένο βάρος των 1.400 κιλών. Άλλωστε και τα τμήματα του αμαξώματος έχουν κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά.

Οι αεροδυναμικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν την ευστάθεια του αυτοκινήτου σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες κίνησης, ωστόσο, η Χ-1 βρέθηκε και στην πίστα ώστε να «μετρήσει» τις πραγματικές της δυνατότητες.

auto.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024