Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Auris 2013: Η αποκάλυψη του καλοκαιριού

Toyota Auris 2013: Η αποκάλυψη του καλοκαιριού

Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού η Toyota αποκαλύπτει τη μορφή του νέου Auris, εν όψει της επίσημης πρεμιέρας του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.


Σχεδόν ένα μήνα πριν η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι ανοίξει τις πύλες της, η Toyota αποκαλύπτει τη μορφή του νέου Auris.

Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του δημοφιλέστατου, στη χώρα μας, μικρομεσαίου hatchback της, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα παράγεται, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, στο Derbyshire της M. Bρετανίας.

Με νέο παρουσιαστικό και αυξημένο μήκος κατά 30 χιλιοστά μήκος, το νέο Auris δείχνει να μοιράζεται αρκετά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του επίσης μικρομεσαίου και αποκλειστικά υβριδκού Lexus CT200h.

Αντιθέτως, η επίπεδη επιφάνεια στο δεξί τμήμα του ταμπλό παραπέμπει στο μικρότερο διαστάσεων Yaris, ενώ η τοξοειδής κεντρική κονσόλα του σημερινού μοντέλου αντικαταστάθηκε από μία συμβατικότερη αλλά και ταυτόχρονα πρακτικότερη σύνθεση.

Από το ήδη υπάρχον «οπλοστάσιο» της ιαπωνικής φίρμας θα προέλθουν, όπως όλα δείχνουν, τα κινητήρια σύνολα του νέου Auris. Την αφετηρία για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του μικρομεσαίου Toyota θα αποτελέσει το γνώριμο ατμοσφαιρικό μοτέρ των 1,33 λίτρων. Η αμέσως επόμενη επιλογή θα είναι ο επίσης ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1,6 λίτρων, ενώ από την γκάμα του αυτοκινήτου δεν θα λείπουν οι υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες συνδυάζουν έναν μοτέρ 1,8 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η μοναδική, για την ώρα, πετρελαιοκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων.

Παρά την αύξηση του συνολικού μήκος στα 4,275 μέτρα, το νέο Auris αναμένεται να είναι κατά 40 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με τη σημερινή του γενιά, χωρίς ωστόσο να έχει υποβαθμιστεί η ακαμψία του πλαισίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δεύτερη γενιά του Toyota Auris πρόκειται να ανακοινωθούν μετά και την επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024