Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Smart Insect Concept: Επικοινωνιακό τετράτροχο

Toyota Smart Insect Concept: Επικοινωνιακό τετράτροχο «bug»

Ένα "επικοινωνιακό" πρωτότυπο παρουσιάζει η Toyota σε έκθεση τεχνολογίας του Τόκυο, το οποίο υπόσχεται μια νέα εποχή στη διάδραση οδηγού-οχήματος.

Ο λόγος για το Smart Insect το οποίο πέρα από τον αυταπόδεικτο συσχετισμό της όψης του και του ονόματός του συστήνεται ως «η επόμενη γενιά στη διαδραστική επικοινωνία αυτοκινήτου οδηγού».

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που εξοπλίζεται με κάθε αισθητήρες κίνησης, σύστημα αναγνώρισης και ταυτοποίησης φωνής καθώς και άλλα συστήματα που επιτρέπουν την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του και προσαρμόζουν στην «προσωπικότητα» του Smart Insect στις προτιμήσεις του, δημιουργώντας μια επίφαση επικοινωνίας.

Έτσι, το Smart Insect ανταποκρίνεται στη θέα του οδηγού του, όταν αυτός πλησιάσει, χάρη σε ένα λογισμικό αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου ενώ, αφού τον ταυτοποιήσει, σπεύδει να τον χαιρετίσει, αναβοσβήνοντας τα φώτα και λέγοντας «hello».

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κυριαρχούν αντίστοιχα συστήματα τα οποία ρυθμίζουν όλες τις πιθανές παραμέτρους, από την θέση του καθίσματος, έως τις επιλογές μουσικής αλλά και τη διαδρομή αξιοποιώντας στατιστικά βάσει των συνηθειών του οδηγού.

Παράλληλα, η πλήρης ενσωμάτωση smartphone επιτρέπει στον οδηγό να ελέγξει από απόσταση μια σειρά από εφαρμογές που αφορούν στοιχεία και συστήματα τόσο στο αυτοκίνητο αλλά και, ενδεχομένως, στο σπίτι του.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024