Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cadillac ELR 2014: Το πολυτελές alter-ego των Chevrolet Volt και Opel Ampera

Cadillac ELR 2014: Το πολυτελές alter-ego των Chevrolet Volt και Opel Ampera

Η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε την παραγωγή της ηλεκτροκίνητης Cadillac ELR ενός "δίπορτου" coupe που θα αξιοποιήσει την τεχνολογία των Opel Ampera και Chevrolet Volt, ανήκοντας στην τεχνολογία των ηλεκτρικών εκτεταμένης αυτονομίας.

H Cadillac ανακοίνωσε την είσοδο της ELR από τα τέλη της επόμενης χρονιάς στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της GM όπου φιλοξενείται και το Chevrolet Volt από το οποίο, και θα δανειστεί την ηλεκτροκίνητη τεχνολογία.

Η Cadillac ELR αποτελεί «ένα ηλεκτροκίνητο εκτεταμένης αυτονομίας, πολυτελές coupe», σύμφωνα με τις συστάσεις του Mark Reuss επικεφαλής της GM για τις ΗΠΑ.

«Η ELR θα αποτελέσει μια κατηγορία από μόνη της και ταυτόχρονα μια επιπλέον απόδειξη της δέσμευσής μας στα ηλεκτροκίνητα και στην προηγμένη τεχνολογία», επισημαίνει το στέλεχος της GM.

Όσον αφορά τα περαιτέρω χαρακτηριστικά της ELR, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα βασιστεί σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Converj που η Cadillac παρουσίασε στην έκθεση του Detroit το 2009 και όταν περάσει στην παραγωγή, θα είναι το πρώτο coupe μοντέλο της φίρμας μετά την Eldorado του 1999, που φιλοξενείται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ανεξαρτήτως αριθμού θυρών, σχεδιαστικών προσανατολισμών και τόπου παραγωγής, το δεδομένο είναι ότι η «ELR θα αξιοποίηση το σύστημα ηλεκτροκίνησης που αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίες ιόντων λιθίου 16 kW/h σε διάταξη «Τ» και τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα σε ρόλο γεννήτριας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η GM στη σχετική ανακοίνωση.

Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί τα υπόλοιπα στοιχεία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα συνθέσουν το προφίλ της ηλεκτροκίνητης Cadillac, ωστόσο στην περίπτωση του Chevrolet Volt αλλά και του Opel Ampera, το παραπάνω μηχανικό σύνολο, αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα 150 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου που του εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία 80 χλμ.

Όταν η ενέργεια των μπαταριών εξαντληθεί, παρεμβαίνει ο βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων που λειτουργώντας ως γεννήτρια, αναπληρώνει την ενέργεια των μπαταριών, εξασφαλίζοντας στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα συνολική αυτονομία 500 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024