Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat Group: Ζημιές ύψους 219 εκ. ευρώ το γ’ τρίμηνο στην Ευρώπη

Fiat Group: Ζημιές ύψους 219 εκ. ευρώ το γ’ τρίμηνο στην Ευρώπη

Αν και με ζημιές και προβλέψεις για τη συνέχιση της ύφεσης στην Ευρώπη, ο ιταλικός όμιλος διαψεύδει τους αναλυτές με τα αποτελέσματά του για το γ’ τρίμηνο, εμμένοντας στους βασικούς του στόχους για το 2014, χάρη, κυρίως στην εμπλοκή του στην αμερικανική αγορά μέσω της Chrysler.

Με μια πρόβλεψη για τη συνέχιση της ύφεσης στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, συνόδευσε η Fiat την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου στα οποία καταγράφονται απώλειες αυξημένες κατά 61% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και ζημιές ύψους 219 εκ. ευρώ στην Ευρώπη.

Ωστόσο, παρά τις απώλειες, τα οικονομικά αυτά αποτελέσματα αποτελούν μάλλον ευοίωνη εξέλιξη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις αναλυτών, που προέβλεπαν ότι ο ιταλικός όμιλος θα αναγκαζόταν σε αρνητική και ριζική αναθεώρηση των μακροπρόθεσμων στόχων του για το σύνολο των δραστηριοτήτων του (Fiat και Chrysler).

«Προβλέπουμε την επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος –στην Ευρώπη- για το υπόλοιπο του έτους, μια κατάσταση που θα συνεχιστεί και το 2013 αλλά και σε ένα μέρος του 2014», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου, Sergio Marchionne.

Έτσι, τα έσοδα του ιταλικού ομίλου στην Ευρώπη για το γ’ τρίμηνο συρρικνώθηκαν κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα, πέρυσι, φτάνοντας τα 3,82 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα κέρδη του ομίλου προ φόρων και τόκων για το 2012 αναμένεται να κινηθούν πιο κοντά στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μέγεθος που αποτελούσε την αισιόδοξη πτυχή των αρχικών στόχων.

Ωστόσο, όσον αφορά τα προ φόρων και τόκων κέρδη του ομίλου για το τρίτο τρίμηνο, στα οποία περιλαμβάνονται και οι επιδόσεις της Chrysler, αυτά ανήλθαν σε 951 εκατομμύρια ευρώ, μέγεθος αυξημένο κατά 12% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% στα 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη κυρίως στις πωλήσεις της Chrysler στις ΗΠΑ.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024