Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Subaru Forester 2014: Σημείο αναφοράς

Subaru Forester 2014: Σημείο αναφοράς

Αυξημένες διαστάσεις, ελκυστικότερη σχεδίαση, επίπεδους κινητήρες βενζίνης και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης διαθέτει -μεταξύ άλλων- η επόμενη γενιά του καταξιωμένου Subaru Forester.


Tην «πόλη των αγγέλων» επέλεξε η Subaru για την επίσημη πρεμιέρα του νέου Forester. To καταξιωμένο, εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, SUV της ιαπωνικής φίρμας επιστρέφει με αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις, πιο σύγχρονα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και με τον γνώριμο, από το παρελθόν, συνδυασμό των επίπεδων κινητήρων βενζίνης με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Symetrical All-Wheel Drive.

Συγκεκριμένα, στο μήκος του νέου Forester προστέθηκαν 3,5 εκατοστά φτάνοντας τα 4,595 μέτρα, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση τόσο του πλάτους (2 εκατοστά) όσο και του ύψους (1,5 εκατοστά).

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, η συνολική αύξηση των διαστάσεων έχει ενισχύσει περαιτέρω την ευρυχωρία του εσωτερικού και ειδικότερα το χώρο που αντιστοιχεί στα κάτω άκρα των πίσω επιβατών, ενώ μεγαλύτερος απ’ ότι στο παρελθόν είναι και το διαμέρισμα των αποσκευών.

Ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας συμπληρώνει τις προδιαγραφές του θαλάμου επιβατών, περιλαμβάνοντας -έστω και προαιρετικά- σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με ενσωματωμένο navigation, κάμερα οπισθοπορείας και ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, στην ιαπωνική αγορά το Forester θα προσφέρεται με τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2,0 λίτρων, τα οποία θα αποδίδουν 148 ή 280 ίππους.

Στις αγορές της Β. Αμερικής το δημοφιλές, στη χώρα μας, SUV θα κινούν boxer κινητήρες χωρητικότητας 2,5 λίτρων, ενώ στη γηραιά ήπειρο στις παραπάνω επιλογές αναμένεται να προστεθεί και ο δίλιτρος κινητήρας diesel.

Ανεξαρτήτως έκδοσης, πάντως, το νέο Forester -όπως άλλωστε και κάθε μία από τις προηγούμενες γενιές του- θα συνοδεύεται από το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive.

To σύστημα μετάδοσης ολοκληρώνει, είτε ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

H εμπορική πορεία του νέου Subaru Forester θα ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου από την Ιαπωνία, αν και η επίσημη αποκάλυψή του στο κοινό θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles.

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024