Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eterniti Artemis 2014: Νέα άφιξη στα πολυτελή SUV επιδόσεων

Eterniti Artemis 2014: Νέα άφιξη στα πολυτελή SUV επιδόσεων

Ένα νέο SUV με πολυτελή χαρακτηριστικά και επιδόσεις supercar, γερμανικό DNA και βρετανική υπηκοότητα προσγειώνεται σε μια κατηγορία που, σύντομα, θα μετράει εκπροσώπους από την Lamborghini, την Bentley και την Maserati.


H βρετανική φίρμα που έδωσε το στίγμα της μέσω του πρωτότυπου SUV Hemera στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2011, εγκαινίασε την πρώτη της έκθεση στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας παράλληλα την έκδοση παραγωγής του, βασισμένου στην Cayenne Turbo, μοντέλου της, που πλέον ονομάζεται Artemis.

Σύμφωνα με την Eterniti πρόκειται για ένα «…Super SUV το οποίο συνδυάζει τις επιδόσεις supercar με την άνεση μιας λιμουζίνας» και το οποίο, όπως υποδηλώνουν οι προδιαγραφές θα συμπεριληφθεί στην κατηγορία που, προσεχώς, θα απαρτίζεται από μοντέλα όπως η Bentley EXP 9 F, η Maserati Levante (πρώην Kubang) και η Lamborghini Urus.

H ισχύς του προέρχεται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 twin-turbo κινητήρα 4,8 λίτρων της Porsche ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 750 Nm ροπής και επιταχύνει το βρετανικό SUV από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του Artemis ανέρχεται σε 290 χλμ./ώρα.

To αμάξωμα του Eterniti Artemis κατασκευάζεται χειροποίητα από ανθρακονήματα ενώ, σε συμφωνία με την κατηγορία στην οποία φιλοδοξεί να ανήκει, θα προσφέρει απεριόριστες –σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα- και πάντα χειροποίητες δυνατότητες εξατομίκευσης και επιλογές από ακριβά υλικά αναλόγως με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του.

Ως δείγμα της υποσχόμενης υπερβολής του θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι τροχοί των 23 ιντσών τους οποίους «φοράει» το βρετανικό SUV. Όσον αφορά την τιμή του θα κυμανθεί στις 210.000 στερλίνες -περίπου 260.000 ευρώ- μη συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά του αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα με το «άνοιγμα» της νέας φίρμας στην ασιατική αγορά, στις αρχές του 2013.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024