Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Range Rover Sport 2013: Ολική επαναφορά

Range Rover Sport 2013: Ολική επαναφορά

To νέο Range Rover Sport κόβει οριστικά τους δεσμούς του παρελθόντος που το συνέδεεαν με το Discovery, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα πιο "upmarket" προσανατολισμούς.

Η νέα γενιά του Range Rover Sport αναμένεται να ακολουθήσει έναν εντελώς άλλο δρόμο από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, έχοντας διαφορετική αφετηρία, διαφορετικό προσανατολισμό και προβάλλοντας την ποιοτική -αλλά και αριθμητική- αναβάθμισή του, από κάθε άποψη.

Αναλυτικότερα, η μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση του Range Rover Sport είχε ως αφετηρία το Land Rover Discovery στοιχείο που αντικατοπτριζόταν και στην τιμή του. Πλέον, αυτό θα αλλάξει ριζικά, καθώς το Sport θα έχει ως αφετηρία την ίδια πλατφόρμα με το νέο Range Rover.

Ως αποτέλεσμα, το βάρος της νέας γενιάς του Range Rover Sport αναμένεται να ξεπερνά ελάχιστα τους δύο τόνους, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς αλλά όσον αφορά τις επιδόσεις.

Οι τελευταίες αναμένεται να προέλθουν από τους ίδιους κινητήρες που εφοδιάζουν και το νέο Range Rover, το νέο V6 turbodiesel και τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 5,0 λίτρων, ενώ δεν αποκλείεται και υβριδική έκδοση με πετρελαιοκινητήρα.

Η σχεδίαση θα μιμηθεί, φυσικά, τη νέα γενιά του Range Rover αλλά θα αντλήσει και στοιχεία από το Evoque όπως η έντονα κεκλιμένη οροφή του και την αεροτομή στην κατάληξή της.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Range Rover Sport θα διατεθεί τόσο σε πεντάθεσια όσο και σε επταθέσια έκδοση, αποκτώντας -αλλά και δίνοντας- πρόσβαση σε ένα νέο οικογενειακό κοινό που, πλέον, θα έχει, για πρώτη φορά, την επιλογή απόκτησης ενός μοντέλου της Land Rover που δεν έχει δεσμούς με το Discovery.

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024