Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar-Land Rover:

Jaguar-Land Rover: «Θεμελιώνοντας» την παραγωγή της στην Κίνα

Οι Βρετανοί, έχοντας καταγράψει ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις τους στην κινεζική αγορά, κάνουν ένα ακόμα βήμα για την πλήρη αξιοποίηση της τοπικής δυναμικής τους, με την κατασκευή νέου εργοστασίου στην αχανή χώρα απ’ όπου πλέον φαίνεται να περνά η ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της νέας τους βιομηχανικής μονάδας σε κινεζικό έδαφος, σε συνεργασία με την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Chery κήρυξαν οι Janguar-Land Rover μετά την έγκριση που έλαβαν από τις κινεζικές αρχές.

Η κοινοπρακτική μονάδα που θα προκύψει θα ονομάζεται Chery Jaguar Land Rover Automotive Company και προϋποθέτει την από κοινού επένδυση 1,75 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Changsu, κοντά στη Σαγκάη και θα κατασκευάζει «γνωστά» μοντέλα των Jaguar-Land Rover που κυκλοφορούν στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και κάποια νέα, ειδικά προσαρμοσμένα για την τοπική αγορά.

Έτσι, στις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2014, θα συμπεριληφθεί επίσης και κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

Tην εξέλιξη νέων μοντέλων, ειδικά για την κινεζική αγορά, επιβεβαιώνουν οι διοικήσεις και των δύο πλευρών στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές.

«Πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά όσον αφορά τα κοινά μας σχέδια για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των εταιρειών μας για την παραγωγή μοντέλων για τους Κινέζους καταναλωτές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Δρ. Ralf Speth, επικεφαλής της της JLR και ο Yin Tongyao επικεφαλής της κινεζικής Chery.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 οι Jaguar–Land Rover έχουν σημειώσει αύξηση πωλήσεων στην κινεζική αγορά κατά 80%.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024