Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
smartforjeremy 2013: Πετώντας προς την παραγωγή

smartforjeremy 2013: Πετώντας προς την παραγωγή

Ο Jeremy Scott, αγαπημένος σχεδιαστής της αμερικανικής pop σκηνής, συνεργάζεται με τη smart, δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής του οποίου το αμάξωμα φέρει την υπογραφή διάσημου μόδιστρου.


H Mercedes-Benz SLS AMG δεν θα είναι πλέον το μοναδικό «φτερωτό» τετράτροχο στις τάξεις του ομίλου Daimler, μιας και η smart παρουσιάζει στην έκθεση του Los Angeles ένα πρωτότυπο smart, το οποίο, με τη συμβολή του σχεδιαστή μόδας, Jeremy Scott, απέκτησε τα δικά του… φτερά.

Έχοντας ως αφετηρία την ηλεκτροκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου, ο Jeremy Scott σε συνεργασία με το κέντρο σχεδίασης της γερμανικής φίρμας στο Carlsbad της Καλιφόρνια, πρόσθεσε την δική του προσωπική πινελιά στο αμάξωμα, εξοπλίζοντάς το με ένα ζευγάρι φτερά.

Τα φτερά που κατασκευάζονται από fiberglass, αποτελούν προέκταση του αμαξώματος υποκαθιστώντας ουσιαστικά τη λειτουργία των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Την εικόνα της ειδικής έκδοσης συμπληρώνει το λευκό χρώμα του αμαξώματος που έρχεται σε αντίθεση με το μεταλλικό χρώμα του κλωβού tridion. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις Nappa σε λευκό χρώμα.

Ανεξαρτήτως χρωματικών και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδοχή του διθέσιου μοντέλου, η οποία ονομάζεται smartforjeremy, καθιστά τη smart την πρώτη φίρμα που επιτρέπει σε σχεδιαστή μόδας να παρέμβει σε τέτοιο βαθμό στη σχεδίαση ενός αυτοκίνητου.

Επίσης, σύμφωνα με τη smart, παρά την παράδοξη εμφάνιση του αυτοκινήτου, η οχτάμηνη συνεργασία του Jeremy Scott με τους σχεδιαστές της φίρμας είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενός αποτελέσματος που να βρίσκεται εντός των προδιαγραφών που πρέπει να πληροί ένα τετράτροχο για να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της επικεφαλής της smart Αnnette Winkler το «φτερωτό» fortwo θα παραχθεί, σε περιορισμένο αριθμό μέσα στο 2013.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, είναι αντίστοιχα της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του smart fortwo electric drive.

Αναλυτικά, το «φτερωτό» smart εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα 55 kW και μπαταρίες ιόντων λιθίου 17,6 kWh που του εξασφαλίζουν αυτονομία 145 χλμ. Από πλευράς επιδόσεων, το smart fortwo electric drive επιταχύνει από στάση στα 60 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτο, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 125 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024