Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μercedes-Benz E-Class 2013: Το νέο

Μercedes-Benz E-Class 2013: Το νέο «πρόσωπο» της πολυτέλειας

Περίπου ένα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα της στο Detroit, η E-Class αποκαλύπτει τις νέες σχεδιαστικές της ιδιαιτερότητες.


Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της ανανεωμένης Mercedes-Benz E-Class κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας με κάθε λεπτομέρεια τις… αισθητικές παρεμβάσεις που δέχτηκε το παρουσιαστικό της.

Το πολυτελές sedan της γερμανικής φίρμας εγκατέλειψε τη σχεδιαστική λογική των διαιρούμενων φωτιστικών σωμάτων, γεγονός που έχει οδηγήσει στον ανασχεδιασμό των περισσότερων τμημάτων του μπροστινού τμήματος.

Μικρότερης έκτασης είναι οι αλλαγές στο πίσω τμήμα του αμαξώματος. Ναι μεν τα φωτιστικά σώματα διαφοροποιήθηκαν, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να σου επιτρέπει να μιλάς για τον πλήρη ανασχεδιασμό τους.

Εξίσου περιορισμένες είναι και οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό. Εκεί οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην περαιτέρω αναβάθμιση του εξοπλισμού και ειδικότερα στην ενσωμάτωση προηγμένων εφαρμογών άνεσης και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η ανανεωμένη E-Class θα διαθέτει σύστημα ενημέρωσης και αποφυγής συγκρούσεων (Collision Prevention Assist) και μία σειρά άλλων ηλεκτρονικών βοηθημάτων ενεργητικής ασφάλειας, όπως το Distronic Plus, το Steering Assist, το Brake Assist Plus και το Junction Assist.

Στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας της E-Class θα βρεθεί ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού απόδοσης 184 ίππων και όχι το αντίστοιχων προδιαγραφών 1.600άρι μοτέρ που συναντάμε σήμερα στη C-Class. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων θα φροντίζει για την κίνηση και της έκδοσης Ε 250, αποδίδοντας 204 ίππους.

Η πετρελαιοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου θα ξεκινά από τα 2,1 λίτρα και τους 136 ίππους. Με τον ίδιο κινητήρα θα εφοδιάζεται τόσο η E 220 CDI όσο και η E 250 CDI, μόνο που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η ισχύς του θα φτάνει τους 170 και τους 204 ίππους, αντιστοίχως.

Η ισχυρότερη έκδοση της E-Class θα φέρει την υπογραφή της AMG, μόνο που ο κινητήρας των 6,3 λίτρων πρόκειται να αντικατασταθεί με ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ χωρητικότητας 5,8 λίτρων.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024