Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia 2013: To μέγεθος μετράει!

Skoda Octavia 2013: To μέγεθος μετράει!

Αυξάνοντας το μήκος του αμαξώματός της, ωριμάζοντας σχεδιαστικά και προικίζοντας το εσωτερικό της με ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, η Skoda Octavia επιστρέφει καλύτερη από ποτέ.


Μετά από μία σειρά κατασκοπευτικών φωτογραφιών και εξίσου αινιγματικών video, η τρίτη κατά σειρά γενιά της Skoda Octavia αποκαλύπτεται.

Πριν ακόμη καταλήξεις στα πρώτα συμπεράσματα, παρατηρώντας τα δυναμικότερα χαρακτηριστικά της σχεδίασής της, η εμφανής αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων είναι αυτή που κερδίζει την προσοχή σου.

Δεν είναι μόνο τα εννέα εκατοστά που προστέθηκαν στο συνολικό μήκος του αμαξώματος, καθώς ακόμη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει το μεταξόνιο (10,8 εκατοστά).

Εξαίρεση από την… υπερ-μεγέθυνση του αμαξώματος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και το πλάτος, το οποίο «κέρδισε», σε σχέση με τη σημερινή εκδοχή του αυτοκινήτου, 4,5 εκατοστά.

Αποτέλεσμα της εντυπωσιακής αύξησης των εξωτερικών διαστάσεων αποτελεί η ενίσχυση της άνεσης και της ευρυχωρίας στο εσωτερικό, με τον όγκο του χώρου αποσκευών να εκτοξεύεται στα 590 λίτρα και να καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Παρά τις επιβλητικές διαστάσεις, πάντως, το βάρος της νέας Octavia μειώθηκε έως και 102 κιλά, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες της επαναστατικής πλατφόρμας MQB, πάνω στην οποία βασίζονται τόσο το VW Golf όσο και το Seat Leon.

Χωρίς εκπλήξεις, η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης και diesel άμεσου ψεκασμού, τα οποία ξεκινούν από τα 1,2 λίτρα και τους 86 ίππους.

Αναβαθμισμένος επιστρέφει και ο εξοπλισμός, με συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που ακολουθούν το παράδειγμα του ανταγωνισμού, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του μέσου οδηγού.

Στο προσεχές μέλλον η Skoda θα προσθέσει στην γκάμα του αυτοκινήτου τις γνώριμες station wagon εκδόσεις (Combi) και χαρακτηριστικά όπως η τετρακίνηση.

Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο εξέλιξης και παραγωγής της κορυφαίας έκδοσης «RS».

auto.in.gr

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024