Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia RS 2013: Κατά λάθος

Skoda Octavia RS 2013: Κατά λάθος «αποκάλυψη»

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη αποκάλυψη της νέας Octavia, η ισχυρότερη έκδοσή της κάνει το ντεμπούτο της σε ψηφιακή μορφή, χάρη σε ένα λάθος στο σύστημα της Skoda.


Ένα λάθος στο online σύστημα παραμετροποίησης αυτοκινήτων της Skoda στην Τσεχία και η ταχύτατη αξιοποίησή του από έναν αναγνώστη του, φέρνουν στη δημοσιότητα, αυτό που θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση της Octavia.

Επίσης, το γεγονός ότι το παραπάνω σύστημα της Skoda έχει έκτοτε «κατέβει» για τεχνικούς λόγους φαίνεται να επιβεβαιώνει την παραπάνω θεωρία.

Στο προκείμενο, οι ψηφιακές εικόνες αν και θολές, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η νέα Octavia RS θα ακολουθήσει το ίδιο σκεπτικό με την προηγούμενη εκδοχή της όσον αφορά τις σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις που καλούνται να σηματοδοτήσουν τις επιδόσεις της.

Έτσι, σε επίπεδο σχεδίασης η έκδοση RS ξεχωρίζει από τους «επιθετικότερους» προφυλακτήρες, τα τεχνολογίας LED φώτα ημέρας στις εισαγωγές αέρα, το spoiler στη πόρτα του χώρου αποσκευών και τις δύο τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω τμήμα.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει, επίσης, ότι πίσω από τις νέου σχεδιασμού πεντάκτινες ζάντες κρύβονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στον τομέα των μηχανικών συνόλων, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ίχνος επίσημης ή ανεπίσημης ένδειξης, πιθανότερος υποψήφιος για την ισχυρότερη έκδοση της Skoda Octavia είναι ο turbo βενζινοκινητήρας των 2,0 λίτρων του νέου Golf GTI, στοιχείο που σημαίνει απόδοση 220 ίππων, δηλαδή 10% περισσότερο από τους 200 ίππους της μέχρι σήμερα γνωστής Octavia5 RS.

Αργότερα, περίπου ταυτόχρονα με την προσθήκη της estate εκδοχής της Octavia στην γκάμα της, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η πετρελαιοκίνητη RS έκδοση με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα ο οποίος υπόσχεται να προσφέρει περισσότερους από τους 170 ίππους της μέχρι σήμερα γνωστής έκδοσης.

auto.in.gr

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024