Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 500X: Πρεμιέρα το 2014

Fiat 500X: Πρεμιέρα το 2014

Στο εργοστάσιο της Fiat στο Melfi θα κατασκευάζεται από το 2014 το νέο crossover της Fiat, 500X αλλά και ένα αντίστοιχο μοντέλο της Jeep, με την προϋπόθεση επένδυσης ενός δις ευρώ και προοπτική παραγωγής 1.600 μονάδων ημερησίως.

Το πράσινο φως για την παραγωγή πήρε το μικρό crossover της Fiat, 500X το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε θα κατασκευάζεται από το 2014 μαζί με ένα αντίστοιχο μοντέλο με τα διακριτικά της Jeep στο ιταλικό εργοστάσιο του Melfi.

Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Melfi παρουσία του John Elkann και του Sergio Marchionne, ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες για την υποδοχή των δύο μοντέλων από το ιταλικό εργοστάσιο έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώ, η επένδυση για αυτό το σκοπό θα ανέλθει σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα δύο μοντέλα θα έχουν ως αφετηρία την πλατφόρμα «Small Wide» των Fiat-Chrysler η οποία ουσιαστικά αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του Punto και έχει ήδη φιλοξενήσει το 500L.

Σε ό,τι αφορά το Fiat 500X η ιταλική φίρμα έχει ήδη δώσει μια ιδέα για την όψη του νέου της μοντέλου που μεταφέρει τα αισθητικά χαρακτηριστικά του αστικού μοντέλου σε μια crossover έκδοση με ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις η οποία θα στοχεύσει σε ένα πιο περιπετειώδες κοινό σε σχέση με το ήδη γνωστό 500L. Όπως και αν έχει πάντως, το Fiat 500X θα διατεθεί τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Το αντίστοιχο μοντέλο με το σήμα της Jeep που θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα, θα είναι το πρώτο στην ιστορία της φίρμας στη συγκεκριμένη κατηγορία την οποία συνθέτουν προτάσεις όπως τα Nissan Juke, Opel Mokka και, μελλοντικά, το Ford EcoSport.

Παρά τις κοινές ρίζες με το 500Χ, το συμπαγών διαστάσεων μοντέλο της Jeep αναμένεται να διατεθεί αποκλειστικά ως τετρακίνητο, ενώ πρόκειται και να προηγηθεί ελάχιστα, χρονικά, σε σχέση με το ιταλικό μοντέλο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το εργοστάσιο του Melfi που σήμερα κατασκευάζει τα Fiat Punto και Lancia Ypsilon, θα παράγει τα δύο crossover στην ίδια γραμμή παραγωγής με την προοπτική της κατασκευής 1.600 μονάδων ημερησίως.

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024