Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
smart 2014: fortwo… forfour…και έπεται συνέχεια!

smart 2014: fortwo… forfour…και έπεται συνέχεια!

Περισσότερες επιλογές απ’ ό,τι συνήθως θα περιλαμβάνει η νέα γενιά μοντέλων smart η οποία αναμένεται να δώσει το πρώτο της δείγμα από το 2014.


Η νέα γενιά smart, την οποία αναμένεται να εγκαινιάσει το νέο fortwo το 2014, δεν θα περιοριστεί μόνο στις βελτιώσεις που προϋποθέτει μια καινούρια σειρά αυτοκινήτων αλλά θα μεγαλώσει, περιλαμβάνοντας στις τάξεις της και ένα συμπαγών διαστάσεων SUV.

Ξεκινώντας από τα «βασικά», τα fortwo και forfour βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης σε συνεργασία με τη Renault, η οποία θα αξιοποιήσει την ίδια πλατφόρμα για τη νέα γενιά του Twingo.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το smart fortwo αναμένεται να προηγηθεί σε σχέση με το γαλλικό μοντέλο, φτάνοντας στις εκθέσεις στις αρχές του 2014.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους στοιχεία του «Γερμανού αστού», αναμένεται να αντλήσει τις σχεδιαστικές του επιρροές από το πρωτότυπο smart forvision, υιοθετώντας μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα και μια φρέσκια προσέγγιση στα «σημεία» αλλά διατηρώντας εμβληματικά στοιχεία του, όπως ο κλωβός ασφαλείας Tridion Cell.

Στο εσωτερικό αναμένεται ριζική ανασχεδίαση με έμφαση στην τεχνολογία, δεδομένου και του ολοένα αυξανόμενου ανταγωνισμού. Έτσι, το smart fortwo όσο και οι μετέπειτα μεγαλύτερες εκδοχές του αναμένεται να διαθέτουν μια αποσπώμενη οθόνη αφής η οποία θα μπορεί να αξιοποιηθεί εντός του αυτοκινήτου ως σύστημα πλοήγησης και υπολογιστής ταξιδίου αλλά και εκτός αυτού, ως ταμπλέτα.

Σε επίπεδο κινητήρων η νέα γενιά smart fortwo αναμένεται να υιοθετήσει ένα δικύλινδρο βενζινοκινητήρα 900 κ.εκ., ισχύος έως 70 ίππους τοποθετημένο πίσω, ενώ προς τα τέλη του 2014 αναμένεται και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση περίπου 90 ίππους.

Σημειώνεται ότι η νέα γενιά fortwo θα διατίθεται και ως cabriolet ενώ προς τα τέλη του 2014 αναμένεται και το forfour το οποίο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα έχει ελάχιστα μικρότερο μήκος από το Twingo.

Το forfour όπως και το Twingο θα αξιοποιήσουν μια νέα γενιά τρικύλινδρων turbo βενζινοκινητήρων, προϊόν συνεξέλιξης Γάλλων και Γερμανών, με ισχύ από 84 έως 104 ίππους.

Τα σχέδια ωστόσο της smart δεν σταματούν στις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις καθώς από το 2015 θα συμπεριληφθεί στην γκάμα και ένα crossover με τα χαρακτηριστικά της φίρμας το οποίο θα αξιοποιήσει τη συνεργασία με τις Renault-Nissan και, συγκεκριμένα, την πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Juke.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την ονομασία του μικρού crossover με την υπογραφή της γερμανικής φίρμας, ωστόσο οι σχεδιαστικές επιρροές του αναμένεται να προέλθουν από το αντίστοιχου προσανατολισμού concept, smart forstars που η φίρμα παρουσίασε στην έκθεση του Detroit το 2012, ενώ από πλευράς μηχανικών συνόλων, αναμένονται τετρακύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου με απόδοση που θα φτάνει έως και τους 148 ίππους.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024