Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class Coupe και Cabriolet 2013: Aνανέωση μέρος II και... πιο sport

Mercedes-Benz E-Class Coupe και Cabriolet 2013: Aνανέωση μέρος II και… πιο sport

Ακολουθώντας το δρόμο των αναβαθμίσεων που αποκαλύφθηκαν με την πρόσφατη παρουσίαση των Sedan και Estate εκδόσεων της E-Class, οι Coupe και Cabriolet εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου δίνουν τα διαπιστευτήρια τους, εν όψει της εκθεσιακής πρεμιέρας του στην έκθεση του Detroit στις 14 Ιανουαρίου 2013.


Μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων Sedan και Estate εκδόσεων η Mercedes-Benz δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες των Coupe και Cabriolet εκδόσεων του μοντέλου.

Όπως ισχύει και για τα μέχρι σήμερα γνωστά δείγματα της γκάμας, οι Coupe και Cabriolet εκδόσεις υιοθετούν τα νέα ενιαία κεντρικά φωτιστικά σώματα της E-Class ωστόσο η παρουσία των δύο σειρών LED ημέρας που ενσωματώνονται μέσα στα φώτα εξακολουθούν να παραπέμπουν στη σχεδίαση των διαιρούμενων του παρελθόντος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανανέωσης, νέα είναι η σχεδίαση των μπροστινών προφυλακτήρων που σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα προσδίδουν μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο πίσω μέρος, όπου ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και ο εντονότερος αεροδυναμικός διαχύτης προς όφελος μιας αθλητικότερης παρουσίας.

Ένα από τα αξιοσημείωτα σχεδιαστικά στοιχεία είναι η ανάγλυφη πλευρική γραμμή που καταλήγει στα πίσω φτερά και η οποία, πλέον, θα αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των Coupe και Cabriolet εκδόσεων της E-Class, μιας και έχει εξαφανιστεί από το αμάξωμα των άλλων δύο εκδόσεων του γερμανικού μοντέλου.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν η κεντρική κονσόλα με τις ενδείξεις σε τρία όργανα, το αναλογικό ρολόι και οι ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί. Παράλληλα στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο επιλογέας έχει μετακινηθεί στην κολώνα του τιμονιού.

Σε επίπεδο εξοπλισμού η Cabriolet έκδοση διαθέτει στο βασικό της επίπεδο το σύστημα Aircap, την γνωστή πτέρυγα στην κορυφή του παρμπρίζ, που μειώνει το θόρυβο και ανακατευθύνει τη ροή αέρα και αναπτύσσεται αυτόματα όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 40 χλμ./ώρα και κλείνει όταν η τελευταία ξαναπέσει κάτω από 15 χλμ./ώρα.

Πάντα διαθέσιμο ως επιλογή είναι και το σύστημα Airscarf το οποίο, μέσω αεραγωγών στο κάθισμα διαχέει θερμό αέρα στον αυχένα οδηγού και συνοδηγού.

Τόσο η Coupe όσο και η Cabriolet έκδοση της E-Class επωφελούνται από το kit ασφάλειας της S-Class, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, κάμερες 360 μοιρών που εκτός από μια ξεκάθαρη εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του αυτοκινήτου καταργώντας τις τυφλές γωνίες, αξιολογεί τα δεδομένα χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα που προειδοποιεί τον οδηγό όταν εντοπίσει κάποιο άλλο όχημα ή πεζό, αλλά και αναγνωρίζει τις ενδείξεις στους φωτεινούς σηματοδότες.

Μέρος του βασικού εξοπλισμού των δύο νέων εκδόσεων του γερμανικού μοντέλου αποτελεί το σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης των φρένων ενώ το παρών στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού δίνουν, η τελευταία εκδοχή του «έξυπνου» cruise control που συνεργάζεται με το σύστημα διεύθυνσης διατηρώντας το αυτοκίνητο στην πορεία του και στη λωρίδα του, καθώς και το σύστημα διαβάθμισης της φωτεινότητας των LED φωτιστικών σωμάτων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Σε επίπεδο κινητήρων, οι Coupe και Cabriolet εκδόσεις υιοθετούν την ίδια γκάμα με τις Sedan και Estate εκδόσεις που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.

Έτσι, η σειρά των μηχανικών συνόλων των E-Class Coupe και Cabriolet θα αποτελείται από έξι βενζινοκινητήρες ισχύος από 184 έως 408 ίππους και τρεις πετρελαιοκινητήρες απόδοσης 170- 265 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024