Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E 63 AMG 2013: Η επίσημη πρώτη

Mercedes-Benz E 63 AMG 2013: Η επίσημη πρώτη

Τις πληροφορίες που ήθελαν την Mercedes-Benz να παρουσιάζει στα μέσα Ιανουαρίου την ανανεωμένη εκδοχή της E 63 AMG επιβεβαίωσε η πρώτη επίσημη φωτογραφία του πανίσχυρου sedan.


Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit ανοίξει τις πύλες της και η Mercedes-Benz αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια τις νέες προτάσεις της.

Ανάμεσα στις παγκόσμιες πρεμιέρες της γερμανικής φίρμας θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ισχυρότερη εκδοχή της ανανεωμένης E-Class.

Ακολουθώντας το σχεδιαστικό παράδειγμα των συμβατικών εκδόσεων του αυτοκινήτου, η επιβλητική E 63 AMG διαθέτει, πλέον, ενιαία φωτιστικά σώματα στο μπροστινό της τμήμα.

Αξιοσημείωτες, ωστόσο, είναι και οι αλλαγές που παρατηρούνται, τόσο στον μπροστινό προφυλακτήρα όσο και στην κεντρική εισαγωγή αέρα.

Μικρότερης έκτασης αναμένεται να είναι οι παρεμβάσεις στο θάλαμο επιβατών, καθώς οι βασικές σχεδιαστικές και εξοπλιστικές του προδιαγραφές θα προέλθουν από την απερχόμενη εκδοχή του αυτοκινήτου.

Αντιστοίχως, στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου την παράσταση κλέβει η αντικατάσταση του μέχρι σήμερα γνωστού κινητήρα βενζίνης των 6,3 λίτρων από ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 5,8 λίτρα η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 557 ίππους και τα 720 Nm ροπής.

Για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της, η E 63 AMG θα διατίθεται -έστω και προαιρετικά- με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, ενώ θα υπάρξει και μία ακόμη ισχυρότερη εκδοχή η οποία ονομάζεται S-Model, αποδίδοντας 585 ίππους.

Η ανανεωμένη Ε 63 ΑΜG επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, στις τετρακίνητες εκδόσεις ο χρόνος αυτός περιορίζεται στα 3,7 δευτερόλεπτα και στην έκδοση S-Model στα 3,6 δευτερόλεπτα.

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, η E 63 AMG θα προσφέρεται σε τετράθυρες και station wagon εκδόσεις, ενώ αντίστοιχες προδιαγραφές -όπως ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 5,5 λίτρων, το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC και οι ισχυρότερες εκδόσεις S-Model- αποκτά τόσο η CLS 63 AMG Coupe όσο και η CLS 63 AMG Shooting Brake.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024