Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Renault Captur 2013: Εξελίσσοντας το Clio

Renault Captur 2013: Εξελίσσοντας το Clio

Το νέο γαλλικό μοντέλο μετασχηματίζει τα σχεδιαστικά και τα μηχανικά μέρη του Renault Clio, στις απαιτήσεις της δημοφιλούς κατηγορίας των συμπαγών διαστάσεων crossover, υποσχόμενο υψηλή αποδοτικότητα και άνεση, με στόχο αντιπάλους όπως το Nissan Juke, το πρόσφατο Peugeot 2008 και το αναμενόμενο Ford Ecosport.


Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες για το νέο της crossover το οποίο είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης.

Η έκδοση παραγωγής του Renault Captur έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας του, διαθέτοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ψηλή θέση οδήγησης και μια ανάλογη εμφάνιση με στοιχεία όπως τα προστατευτικά πλαστικά τμήματα περιμετρικά του αυτοκινήτου που συμβάλλουν σε μια crossover εικόνα, ωστόσο τη βάση για το νέο μοντέλο αποτελεί η πλατφόρμα του Clio.

Στοιχεία του γαλλικού supermini αναγνωρίζει κανείς επίσης και στη σχεδίαση του νέου crossover το οποίο φτάνει το συνολικό μήκος των 4,12 μέτρων.

Παρά τις συμπαγείς του διαστάσεις και την επηρεασμένη από τα SUV πρότυπα εξωτερική του σχεδίαση, η Renault υπόσχεται ότι ο θάλαμος επιβατών του Captur θα προσφέρει ευρυχωρία αντίστοιχη ενός πολυμορφικού μοντέλου, διαθέτοντας επίσης καινοτόμες λύσεις σε επίπεδο αποθήκευσης αντικειμένων με… γενναιόδωρο πορτ μπαγκάζ.

Σε επίπεδο εξοπλισμού το Captur, θα διαθέτει από τη βασική του έκδοση, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, hill start assist και αισθητήρες για παρκάρισμα στο πίσω μέρος. Διαθέσιμα ως επιλογές εξοπλισμού θα είναι το νέο infotainment της Renault R-Link με οθόνη αφής, ηχοσύστημα έξι ηχείων και η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες του, μέχρι στιγμής η Renault αρκείται στην υπόσχεση ότι η γκάμα του Captur θα επωφελείται από τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των μηχανικών συνόλων της, με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των εκδόσεων του γαλλικού crossover να ξεκινούν από τα 96 γραμμ./χλμ. Ωστόσο, η γκάμα του νέου μοντέλου αναμένεται να πλαισιωθεί από τους κινητήρες του Renault Clio.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024