Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Chevrolet Corvette Stingray 2014: O θρύλος επέστρεψε

Chevrolet Corvette Stingray 2014: O θρύλος επέστρεψε

Το διασημότερο supercar της αμερικανική ηπείρου επιστρέφει ισχυρότερο από ποτέ δίνοντας συνέχεια σε μία παράδοση πέντε δεκαετιών.


Σχεδόν πέντε δεκαετίας μετά την πρώτη εμφάνισή της -αρχικά ως αγωνιστικό πρωτότυπο και στη συνέχεια ως έκδοση παραγωγής- η θρυλική Chevrolet Corvette Stingray επιστρέφει.

Ισχυρότερη από ποτέ, με έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 6,2 λίτρων να αποδίδει 450 ίππους και 610 Nm ροπής, η νέα Corvette έχει ενσωματώσει όλες τις τεχνολογικές, τις σχεδιαστικές και τις μηχανολογικές εξελίξεις των ημερών μας.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι μόλις δύο τμήματα του αυτοκινήτου προέρχονται από το πρόσφατο παρελθόν αναδεικνύει την πρόθεση της αμερικανικής φίρμας να δημιουργήσει από το μηδέν το νέο της supercar.

Πέρα από το νέο πλαίσιο, τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και τις προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, η νέα Chevrolet Corvette έχει να επιδείξει την εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών και υλικών χαμηλού βάρους, όπως τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το μαγνήσιο.

Αναλυτικότερα, το μπροστινό καπό και το αφαιρούμενο τμήμα της οροφής έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα, οι επιφάνειες των φτερών, των θυρών και το κάλυμμα του δαπέδου αποτελούνται επίσης από συνθετικό υλικό, ενώ στο πλαίσιο αυτό που κυριαρχεί είναι το αλουμίνιο.

Όχι τυχαία, λοιπόν, η νέα Corvette μοιράζει, μεταξύ των δύο αξόνων, ισόποσα το βάρος της και επιτυγχάνει μία κορυφαία σχέση βάρους-ισχύος.

Από εκεί και πέρα, ο λόγος περνάει στον οκτακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,2 λίτρων, στα χαρακτηριστικά του οποίου ξεχωρίζει ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου, η ηλεκτρονική διαχείριση καυσίμου, ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων και ένα πρωτοποριακό σύστημα καύσης που βελτιώνει την απόδοση, περιορίζοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου.

Τις προηγμένες προδιαγραφές του V8 κινητήρα των 450 ίππων συμπληρώνει ένα μηχανικό κιβώτιο επτά σχέσεων, υην ίδια στιγμή που για τους πιο απαιτητικούς η Chevrolet προσφέρει ένα πακέτο αναβάθμισης (Z51 Performance Package), το οποίο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Η Corvette Stingray Coupe -προφανώς στο μέλλον θα υπάρξει και cabrio εκδοχή- θα διατεθεί εντός και εκτός αμερικανικών συνόρων το τρίτο τρίμηνο του 2013.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024