Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Corolla Furia Concept: Γυρίζοντας σχεδιαστική σελίδα

Toyota Corolla Furia Concept: Γυρίζοντας σχεδιαστική σελίδα

Η ιαπωνική φίρμα δίνει από το Detroit μέσω ενός εντυπωσιακού concept car μια πρώτη γεύση από τα αισθητικά της σχέδια για τη νέα γενιά της Corolla.


Ένα φουτουριστικού σχεδιασμού πρωτότυπο παρουσίασε η ιαπωνική φίρμα συστήνοντας ως δείγμα του σχεδιαστικού προσανατολισμού που θα ακολουθήσει η νέα Corolla.

Όσο διαφορετικό και αν δείχνει σε σχέση με την πιο προσγειωμένη σχεδίαση οποιουδήποτε μοντέλου έχει φορέσει τα διακριτικά “Corοlla” στο παρελθόν, το Furia Corolla αποτελεί μια άτυπη δέσμευση της ιαπωνικής φίρμας να υιοθετήσει σταδιακά μια πιο ριζοσπαστική αισθητική για τη σχεδίαση των μοντέλων της.

Σε ό,τι αφορά το στυλιστικό σκεπτικό του Corolla Furia, σύμφωνα με την Toyota, έχει σχεδιαστεί με στόχο να οπτικοποιήσει το δυναμισμό. Αξιοποιώντας αισθητικές λεπτομέρειες σε όλες τις επιφάνειες του οι σχεδιαστές της Toyota προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία αποφασιστική, αθλητική και άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα με τα κριτήρια προσέλκυσης ενός νεανικότερου κοινού.

Έτσι, υιοθετώντας μια σειρά από στοιχεία όπως τα έντονα κεκλιμένα παρμπρίζ και οροφή, διογκωμένους θόλους και κοντούς προβόλους σε συνδυασμό με αιχμηρά αισθητικά χαρακτηριστικά όπως η σχεδόν ανάγλυφη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και των προφυλακτήρων, το διαστάσεων
μήκους 4,62 μ., πλάτους 1,805 μ. και 1,425 μ. ύψους, concept επιχειρεί να μεταλλάξει την αντίληψη για το αποτύπωμα ενός καθημερινού sedan, και προσεχώς, της Corolla. Το προφίλ του συμπληρώνουν αισθητικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

auto.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024