Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi RS 7 Sportback 2013: Σοκ και δέος

Audi RS 7 Sportback 2013: Σοκ και δέος

Με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα βενζίνης 560 ίππων υποδέχθηκε τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit το Audi A7 Sportback.


Την ισχυρότερη έκδοση στη σύντομη ιστορία του απέκτησε το μέχρι σήμερα γνωστό A7 Sportback. To υπερπολυτελές Audi με τις πέντε πόρτες και τον σχεδιασμό που παραπέμπει περισσότερο σε coupe παρά σε ένα παραδοσιακό hatchback, κέρδισε τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit μία διπλά υπερτροφοδοτούμενη έκδοση 560 ίππων.

Αφετηρία για το πανίσχυρο RS 7 Sportback αποτέλεσε ένας V8 κινητήρας βενζίνης άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 4,0 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών καυσαερίων αποδίδει 560 ίππους και 700 Nm ροπής.

Πέρα από τα δύο turbo μεταβλητής γεωμετρίας, ο εν λόγω κινητήρας έχει τη δυνατότητα να αδρανοποιεί -όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν- τους τέσσερις από τους οκτώ κυλίνδρους του, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατανάλωση καυσίμου.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι το RS 7 Sportback έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει έως και τα 305 χλμ./ώρα, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 9,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ξεχωρίζει το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, το οποίο έχει προσαρμοστεί στις εξεζητημένες προδιαγραφές της έκδοσης, προσφέροντας -μεταξύ άλλων- δύο προγράμματα λειτουργίας (D και S) καθώς και χειροκίνητη διαμόρφωση.

Το σύστημα μετάδοσης του RS 7 συμπληρώνει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες μεταφέρει το 60% της παραγόμενης ροπής στον πίσω άξονα.

Τέλος, την επιβράδυνση του πανίσχυρου Audi αναλαμβάνουν οι τέσσερις αεριζόμενοι δίσκοι με τις εξαπίστονες δαγκάνες, ενώ για την απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος φροντίζουν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024