Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
DeLorean DMC-12 Ηovercraft: Επιστροφή στο -υδάτινο- μέλλον

DeLorean DMC-12 Ηovercraft: Επιστροφή στο -υδάτινο- μέλλον

Περά από τη μέχρι σήμερα γνωστή ιδιότητά του να... ταξιδεύει πίσω στο μέλλον, το DeLorean αποκτά, με τη βοήθεια ενός φιλόδοξου Αμερικανού, την ικανότητα να "γράφει"... μίλια στην ανοιχτή θάλασσα.


Ένα αυτοκίνητο που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αλλά χρειάστηκε να περιμένει έως το 1985 ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό, πρωταγωνιστώντας στo… προφητικό «Back to the Future», επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Αυτή τη φορά για μία τροποποιημένη έκδοση του εμβληματικού DeLorean DMC-12, η οποία στα χέρια ενός φιλόδοξου αμερικανού, απέκτησε -πέρα από την… αδιαμφισβήτητη ικανότητα να ταξιδεύει πίσω στο μέλλον- να κινείται στην επιφάνεια του νερού.

Η ιδέα ανήκει στον 26χρονο Matthew Riese, ο οποίος αποφάσισε να ενσωματώσει τις ιδιότητες ενός hovercraft σε ένα DeLorean που θα κατασκεύαζε ο ίδιος.

Η κατασκευή του… αμφίβιου DeLorean ξεκίνησε το 2008, ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα η έλλειψη των απαραιτούμενων πόρων τον ανάγκασε να αναζητήσει νέο χρηματοδότη.

Τα 5.500 δολάρια που αποκόμισε από όσους θέλησαν να υποστηρίξουν το παράτολμο, ομολογουμένως, εγχείρημά του μέσω της ιστοσελίδας www.kickstarter.com αποδείχθηκαν υπερ-αρκετά.

Αν και οι τεχνικές προδιαγραφές του hovercraft παραμένουν άγνωστες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητά του να… αιωρείται πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια.

Σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro, το DMC-12 διέθετε πλαίσιο από ενισχυμένο πολυεστέρα και επιφάνειες αμαξώματος από ανοξείδωτο ατσάλι. Το χαρακτηριστικό άνοιγμα των θυρών του και οι εξαιρετικές -για εκείνη την εποχή- επιδόσεις δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν στην παραγωγή, η οποία τερματίστηκε μετά την πτώχευση της εταιρείας τον Νοέμβριο του 1982.

Συνολικά παράχθηκαν περίπου 9.000 αντίτυπα από τα οποία διασώζονται τα 5.000. Σήμερα, η DeLorean εδρεύει στο Texas των Η.Π.Α, παράγοντας ένα μικρό αριθμό DMC-12 και εξελίσσοντας την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024