Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το 2015 η παραγωγή του roadster της Alfa Romeo δια χειρός Mazda

Το 2015 η παραγωγή του roadster της Alfa Romeo δια χειρός Mazda

Το βασισμένο στη νέα γενιά του MX-5, διθέσιο ανοιχτό μοντέλο της Alfa Romeo οριστικοποιεί την ημερομηνία έλευσής του στην γκάμα της ιταλικής φίρμας, και στοχεύει να ξυπνήσει μνήμες από την εμβληματική Duetto Spider.

Σε συνέχεια της προηγούμενης αρχικής συμφωνίας τους, τον Μάιο 2012, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, επιβεβαίωσαν το αντικείμενο και το χρονοδιάγραμμα της συνεργασίας τους.

Ο λόγος φυσικά για το πισωκίνητο roadster της Alfa Romeο το οποίο θα έχει ως αφετηρία τη νέα γενιά του MX-5 και από το 2015 θα κατασκευάζεται μαζί με το ιαπωνικό roadster στο εργοστάσιο της φίρμας στη Hiroshima.

Παρά την κοινή αφετηρία και τόπο παραγωγής, τα δύο roadster, θα ακολουθήσουν εντελώς διαφορετικούς δρόμους σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση ακολουθώντας το καθένα πιστά τον αισθητικό κώδικα της φίρμας του, ενώ αντιστοίχως θα ισχύσει και για τους κινητήρες που θα τα εξοπλίζουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση των Mazda-Fiat θα πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικά από σχεδιαστικής άποψης roadster, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, συνυφασμένα με την αισθητική ταυτότητα της κάθε φίρμας και με κίνηση στους πίσω τροχούς».

Πλην της μετάδοσης της κίνησης, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δεν δημοσιοποιούν περισσότερα στοιχεία που να αφορούν τα μηχανικά ή μη μέρη των μοντέλων τους.

Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα γενιά του MX-5 θα είναι κατά περίπου 100 κιλά ελαφρύτερη και θα εξοπλίζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,3 λίτρων με απόδοση που θα κινείται στο φάσμα των 200 ίππων. Παράλληλα, η Mazda έχει υποσχεθεί ότι θα προσφέρει πολλά περιθώρια εξατομίκευσης, για το νέο MX-5.

Σε ότι αφορά τον Ιταλό oμόλογό του, στόχος της Alfa Romeo είναι το νέο μοντέλο να δημιουργεί συνειρμούς σχεδιαστικούς και επί της ουσίας με την αρχετυπική μορφή της Duetto Spider η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1966 και έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο μυαλό των Alfisti.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024