Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Renault Scenic XMOD 2013: Crossover προσανατολισμοί

Renault Scenic XMOD 2013: Crossover προσανατολισμοί

Αναμιγνύοντας τα γνώριμα χαρακτηριστικά του πολυμορφικού της μοντέλου με το νέο σχεδιαστικό της κώδικα και στοιχεία crossover, η γαλλική φίρμα παρουσιάζει τη νέα εκδοχή του με ήπιους off-road προσανατολισμούς.


Μετά το Captur, η Renault αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία για ένα ακόμα εκπρόσωπο των crossover. Ο λόγος για το Renault Scenic XMOD το οποίο εμπλουτίζει τα MPV χαρακτηριστικά του γαλλικού μοντέλου με μια σειρά από στοιχεία που παραπέμπουν σε off-road προτάσεις.

Κάπως έτσι, το νέο Scenic XMOD, εναρμονίζεται με το νέο όσο και γνωστό από το Clio, σχεδιαστικό κώδικά της Renault, ενώ, παράλληλα, αυξάνει την απόστασή του από το έδαφος, αποκτά διογκωμένους προφυλακτήρες, προστατευτικά πλαστικά και ράγες οροφής, δικαιολογώντας το χαρακτηρισμό crossover.

Σε συμφωνία με τον παραπάνω χαρακτηρισμό το δικίνητο Scenic XMOD εξοπλίζεται με μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος πρόσφυσης-ευστάθειας Grip Xtend.

Μέσω ενός επιλογέα που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μία από τις τρεις ρυθμίσεις –Road, Loose Ground και Expert- παραμετροποιώντας αναλόγως με τις συνθήκες την απόδοση ροπής από τον κινητήρα και τα επίπεδα πρόσφυσης.

Αναλυτικότερα, η ρύθμιση Road αντιστοιχεί σε κανονικές ασφάλτινες συνθήκες και λειτουργεί όπως ένα «απλό» σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Στη ρύθμιση Loose Ground, η απόδοση ροπής καθώς και το σύστημα πέδησης παραμετροποιούνται αναλόγως προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός ολισθήρου εδάφους, ενώ στη ρύθμιση Expert, το σύστημα αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση των φρένων, αφήνοντας στον οδηγό τη διαχείριση της ροπής.

Παράλληλα, με τα παραπάνω στοιχεία, το XMOD διαθέτει και αυξημένο σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό Scenic χώρο αποσκευών ο οποίος φτάνει τα 555 λίτρα. Για επιπλέον, πρακτικότητα τα πίσω καθίσματα είναι ανεξάρτητα και μπορούν να αναδιπλωθούν ή ακόμα και να αφαιρεθούν.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, το Scenic XMOD διαθέτει το γνωστό από το Clio σύστημα infotainment, R-Link. Αυτό συνεπάγεται την παρουσία μιας οθόνης TFT σε συνδυασμό με ένα “joystick” μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τις λειτουργίες των περιφερειακών συστημάτων του αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024