Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φίρμα χαμηλού κόστους -και- στα σχέδια της Fiat

Φίρμα χαμηλού κόστους -και- στα σχέδια της Fiat

Ο Sergio Marchionne επανέρχεται στο θέμα δημιουργίας μιας νέας φίρμας στις τάξεις του ιταλικού ομίλου η οποία θα διαθέτει χαμηλού κόστους μοντέλα, τα οποία, όμως, θα πρέπει να κατασκευάζονται εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Μετά την αντίστοιχη πρωτοβουλία του ομίλου VW, o επικεφαλής του ιταλικού ομίλου, Sergio Marchionne, δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας φίρμας στα πρότυπα της Dacia.

«Αναρωτιόμαστε αν στον κόσμο της Fiat υπάρχει χώρος για μια φίρμα με προσιτές προτάσεις όπως η Dacia», ανέφερε σε δηλώσεις του στο διεθνή Τύπο ο primο της ιταλικής φίρμας.

Προς το παρόν, δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις, ωστόσο επεσήμανε ότι αν το σχέδιο ευοδωθεί, θα πρέπει η παραγωγή να πραγματοποιείται εκτός ιταλικών και ευρωπαϊκών συνόρων καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα υπήρχε κέρδος αν ένα αυτοκίνητο κατασκευαζόταν στην Ιταλία και πωλείτο στην Ευρώπη προς 7.450 ευρώ.

Όπως και να έχει, η Fiat, επί του παρόντος, θα μελετήσει τις δυνατότητες παραγωγής της εκτός Ευρώπης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να αποδειχθεί βιώσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική φίρμα έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο business project, το οποίο όμως δεν ικανοποίησε τα στελέχη της φίρμας.

Σε κάθε περίπτωση, έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες για την ονομασία που μπορεί να έχει η νέα φίρμα. Αυτές αναφέρουν ότι η Fiat μπορεί να αξιοποιήσει την ονομασία Innocenti την οποία αγόρασε το 1990 ή να ακολουθήσει μια πολιτική «back to basic» ονομάζοντάς την ABC ή 123.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024