Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Volvo ο Carl-Peter Forster, πρώην επικεφαλής της Opel

Στην Volvo ο Carl-Peter Forster, πρώην επικεφαλής της Opel

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη εικόνα της Opel, «μετακομίζει» στο διοικητικό συμβούλιο της σουηδικής φίρμας αναλαμβάνοντας καθήκοντα συμβούλου.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της σουηδικής φίρμας θα αποτελεί πλέον ο Carl Peter Forster.

Ο 58χρονος Γερμανός που αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου στη Volvo, είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει επικεφαλής της GM Europe από το 2004 έως το 2009.

«Ο Carl Peter Forster φέρνει στο διοικητικό συμβούλιο της Volvo την ευρύτατη πείρα του από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους και πλέον έμπειρους ηγέτες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της σουηδικής φίρμας για τη νέα άφιξη στο Δ.Σ. της Volvo.

Σε ό,τι αφορά τις περγαμηνές του, ο C.P. Forster, ξεκίνησε την καριέρα του, ως στέλεχος από τον όμιλο BMW το 1986. Από το 2001 εντάχθηκε στις τάξεις του ομίλου GM αναλαμβάνοντας την θέση του επικεφαλής της Opel, συνδέοντας το όνομά του με τη σύγχρονη εικόνα της γερμανικής φίρμας.

Λίγο αργότερα, το 2004, τοποθετήθηκε στην ηγεσία της GM Europe, αναλαμβάνοντας το σύνολο των δραστηριοτήτων του αμερικανικού ομίλου στη γηραιά ήπειρο.

To 2009 ο Carl Peter Forster αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του στον όμιλο GM εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του αμερικανικού ομίλου να υπαναχωρήσει στο θέμα πώλησης της Opel στην καναδική Magna.

Το 2010 ο Γερμανός, αναλαμβάνει, πρόεδρος της Tata Motors, ιδιοκτήτριας των Jaguar και Land Rover, θέση από την οποία αποχώρησε 18 μήνες αργότερα, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Νέος σταθμός στην καριέρα του είναι ο όμιλος στον οποίο ανήκει η Volvo ως σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. και πλέον ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σουηδικής φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024