Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξορία για τα συμβατικά αυτοκίνητα από το κέντρο του Λονδίνου

Εξορία για τα συμβατικά αυτοκίνητα από το κέντρο του Λονδίνου

Το σύστημα των διοδίων που ισχύει σήμερα προκειμένου να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση με το αυτοκίνητό του στο κέντρο του Λονδίνου, θα τροποποιηθεί, επιτρέποντας, από το 2020, μόνο σε οχήματα χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να εισέλθουν στο κέντρο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο δήμαρχος της αγγλικής πρωτεύουσας, Boris Johnson, ανακοίνωσε σχέδια για την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, πλην αυτών που έχουν χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, στο κέντρο της πόλης το 2020.

Ήδη από το 2003 ισχύει ένα είδος διοδίων για όσα οχήματα θέλουν να έχουν πρόσβαση στο κέντρο του Λονδίνου κατά τις ώρες αιχμής, το οποίο και θεσπίστηκε από τον προκάτοχο του Boris Johnson.

Πλέον, οι αρμόδιες αρχές με πρωτοβουλία του Boris Johnson φαίνεται να προωθoύν ένα νέο σχέδιο δημιουργίας μιας ζώνης χαμηλών εκπομπών ρύπων στο κέντρο της πόλης από το 2020.

Αυτό σημαίνει, ότι πρόσβαση στο κέντρο του Λονδίνου, τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες θα έχουν μόνο, τα ηλεκτροκίνητα, τα plug-in hybrid και τα απλά υβριδικά Ι.Χ αυτοκίνητα ή όσα μπορούν να συγκαταλεχθούν στην κατηγορία των οχημάτων χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ θα υπάρξει κάποια διευκόλυνση για τα οχήματα επαγγελματικής χρήσης.

«Η δημιουργία της, πρώτης παγκοσμίως, ζώνης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι ένα σχέδιο που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Το όραμά μου είναι η δημιουργία μιας περιμέτρου στην οποία όλα τα οχήματα που θα κυκλοφορούν τις ώρες αιχμής θα είναι χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Boris Johnson.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου υπάρχει η προοπτική, το 2016, να ενταχθούν ακόμα 600 υβριδικά λεωφορεία, ενώ υπό μελέτη βρίσκεται και το ενδεχόμενο αντικατάστασης των ταξί με υβριδικά χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 2015 τα λεωφορεία της πόλης του Λονδίνου θα υπόκεινται σε περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ενώ το ίδιο θα ισχύσει στο μέλλον και για όλα τα οχήματα επαγγελματικής ή δημόσιας χρήσης.

auto.in.gr

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024