Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Volvo: Εξάσφαιρη ανανέωση για την γκάμα της φίρμας

Volvo: Εξάσφαιρη ανανέωση για την γκάμα της φίρμας

Έξι μοντέλα, τα XC60, S60, V60, V70, XC70 και S80, μπαίνουν στο μικροσκόπιο ανανέωσης της Volvo φτάνοντας στην προσεχή έκθεση της Γενεύης ανανεωμένα σε κάθε επίπεδο.


Κάτι παραπάνω από πληθωρική θα είναι η παρουσία της σουηδικής φίρμα στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη, μιας και στα “floor” της ελβετικής διοργάνωσης θα βρεθεί σχεδόν σύσσωμη και ανανεωμένη η γκάμα μοντέλων της Volvo.

Από τη συνολική ανανέωση εξαιρέσεις, όπως θα περίμενε κανείς αποτελούν το “φρέσκο” V40 και το XC90 το οποίο θα αντικατασταθεί από την επόμενη χρονιά.

Έτσι, στην ελβετική έκθεση θα βρεθούν οι ανανεωμένες εκδοχές των XC60, S60 V60 αλλά και αυτές των μεγαλύτερων V70, XC70 και S80.

Από τις μεγαλύτερες αλλαγές, σε επίπεδο εμφάνισης, επωφελείται το XC60 το οποίο και αποκτά ένα πλήρως ανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα.

Το στίγμα ενός πιο αστικού στυλ δίνουν τα νέα φωτιστικά σώματα, η νέα γρίλια με τις επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες και το νέο καπό ενώ, πλέον, τα προστατευτικά πλαστικά και οι υπόλοιπες αισθητικές λεπτομέρειες του οι οποίες ήταν σε μαύρο χρώμα, βάφονται στην απόχρωση του αμαξώματος.

Παράλληλα, με τις αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης το Volvo XC60, θα διαθέτει πλέον σε όλες του τις εκδόσεις το σύστημα διαχείρισης ροπής Corner Traction Control.

Στο εσωτερικό, το XC60, διαθέτει νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων στα πρότυπα του νέου V40 ενώ, στον εξοπλισμό του συγκαταλέγεται και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Sensus Connected Touch. Παράλληλα, υπάρχουν αναβαθμισμένα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, και νέα υλικά στις επιμέρους σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Το ίδιο ισχύει σε ό,τι αφορά το εσωτερικό και τον εξοπλισμό και των έξι ανανεωμένων μοντέλων που, επιπλέον έχουν εμπλουτίσει τις εξοπλιστικές τους επιλογές με στοιχεία όπως τα sport καθίσματα, τριάκτινο τιμόνι με paddles και το θερμαινόμενο παρμπρίζ.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας και των έξι μοντέλων συγκαταλέγονται, πλέον, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, Pedestrian Detection το οποίο εντοπίζει και αποτρέπει ενδεχόμενο κίνδυνο ατυχήματος με πεζό ενεργοποιώντας αυτομάτως το σύστημα πέδησης, το βελτιωμένο Blind Spot Information System, το οποίο, πλέον, βασίζεται στη λειτουργία radar προειδοποιεί τον οδηγό για διερχόμενα οχήματα στις τυφλές γωνίες και σε απόσταση έως και 70 μέτρων.

Το προφίλ συστημάτων ασφαλείας που λειτουργούν επικουρικά στον οδηγό των XC60, S60, V60 V70, XC70 και S80 συμπληρώνουν τα συστήματα Cross Traffic Alert το οποίο έχει ανάλογη λειτουργία με το Blind Spot, ειδοποιώντας τον οδηγό για την κίνηση διερχόμενων οχημάτων κατά την έξοδο από μια θέση στάθμευσης καθώς και το Road Sign Information, το οποίο εμφανίζει στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου την οδική σήμανση.

Σε ό,τι αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό των S60 και V60, διαθέτουν νέα φωτιστικά σώματα μπροστά τα οποία υπογραμμίζoνται από φώτα ημέρας LED, ανασχεδιασμένη και πιο φαρδιά γρίλια, νέους προφυλακτήρες, ενώ την σχεδιαστική ανανέωση συμπληρώνουν τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED.

Επίσης τα S60 και V60 αποκτούν στον προαιρετικό τους εξοπλισμό το σύστημα παραμετροποίησης των ρυθμίσεων του πλαισίου –Lower Sport Chassis- αποκλειστικά διαθέσιμο, μέχρι πρότινος στις εκδόσεις R-Design.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα που εξοπλίζουν τα XC60, S60 και V60, αλλά και τα V70, XC70 και S80 η σουηδική φίρμα έχει προχωρήσει σε στοχευμένες αλλαγές στους μέχρι σήμερα γνωστούς κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα τους με στόχο μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Έτσι, ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας D2 των 115 ίππων στην περίπτωση του S60 έχει μειώσει την τιμή κατανάλωσης καυσίμου σε 4,0 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 106 γραμμ./χλμ. στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο. Οι αντίστοιχες τιμές για την αντίστοιχη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ανέρχονται σε 4,1 λίτρα/100 χλμ. και σε 107 γραμμ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα.

Στην περίπτωση του estate V60, ο ίδιος κινητήρας εμφανίζει τιμές κατανάλωσης 4,1 λίτρων καυσίμου/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 109 γραμμ./χλμ. (έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο).

Ομοίως ισχύει και για την αντίστοιχη έκδοση κινητήρα (D2) του S80 το οποίο σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο εκλύει, πλέον, στην ατμόσφαιρα 108 γραμμ./χλμ διοξείδιου του άνθρακα και καταναλώνει 4,1 λίτρα καυσίμου/100 χλμ. Μειωμένα είναι επίσης και τα αντίστοιχα μεγέθη της έκδοσης D2 του V70 η οποία εμφανίζει τιμή κατανάλωσης 4,2 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 111 γραμμ./χλμ. σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο.

Στην περίπτωση των εκδόσεων κινητήρα D3 με απόδοση 136 ίππων και D4 με απόδοση 163 ίππων των S60 και V60, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 129 γραμμ./χλμ. Το ίδιο ισχύει σε ό,τι αφορά τις τιμές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για τις αντίστοιχες εκδόσεις κινητήρα και κιβωτίου του S80. Στην περίπτωση του V70 τα μεγέθη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτόματων εκδόσεων D3 και D4 ανέρχονται σε 130 γραμμ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά τα XC60 και XC70, υπάρχουν επίσης βελτιώσεις οι οποίες στις τετρακίνητες εκδόσεις D5 (215 ίπποι) και D4 (163 ίπποι) σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο, μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου σε 5,3 λίτρα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 139 γραμμ./χλμ.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στην γκάμα βενζινοκινητήρων με επίκεντρο τις εκδόσεις κινητήρα 1.6 T4 (180 ίπποι) και T3 (150 ίπποι) σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οι οποίες μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου σε 6,8 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 159 γραμμ./χλμ. στην περίπτωση του S60.

Οι αντίστοιχες τιμές για τις ομώνυμες εκδόσεις του V60 ανέρχονται σε 7,2 λίτρα/100 χλμ. και 167 γραμμ./χλμ. Σε ό,τι αφορά τα S80 και V70 και την Τ4 έκδοση κινητήρα των 180 ίππων, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο, πλέον, τα μεγέθη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε 165 γραμμ./χλμ. και σε 168 γραμμ./χλμ. αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική αναβάθμιση των μοντέλων με δεύτερο συνθετικό τον αριθμό «70» και το S80, διαθέτουν μια σειρά από αισθητικές αναβαθμίσεις που έχουν ως αποτέλεσμα μια κομψότερη αλλά και δυναμικότερη εμφάνιση.

Έτσι, τα V70 και S80 αποκτούν νέους και πιο δυναμικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες οι οποίοι δίνουν την αίσθηση ότι τα αυτοκίνητα βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος και έχουν μεγαλύτερο πλάτος.

Το XC70 δεν ακολουθεί την ίδια τάση σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση των προφυλακτήρων, αποκτά, όμως, επιπλέον προστατευτικά πλαστικά στο αμάξωμα.

Κοινό παρονομαστή στη σχεδιαστική ανανέωση και των τριών μοντέλων αποτελούν η νέα γρίλια, τα νέα φωτιστικά σώματα ενώ και στις τρεις περιπτώσεις έχουν μετακινηθεί από το καπό οι ψεκαστήρες νερού.

auto.in.gr

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024