Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A3 e-tron: Ο ρεαλισμός του ηλεκτροκίνητου μέλλοντος

Audi A3 e-tron: Ο ρεαλισμός του ηλεκτροκίνητου μέλλοντος

Μια πρωτότυπη και plug-in hybrid εκδοχή του premium μικρομεσαίου θα αναλάβει να δώσει από το “floor” της Γενεύης μια γεύση από το –κοντινό- μέλλον στην γκάμα εκδόσεων των μοντέλων της Audi.


Την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης που, για την Audi, βρίσκεται στην τεχνολογία plug-in hybrid θα επιχειρήσει να παρουσιάσει η γερμανική φίρμα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, με ένα, αντίστοιχης τεχνολογίας, πρωτότυπο, A3 e-tron.

Το A3 e-tron plug-in hybrid, συστήνεται ως ένα «αυθεντικό» Audi και στοιχειοθετεί τον ισχυρισμό του με τη συνδυαστική ισχύ του η οποία ανέρχεται σε 204 ίππους και 350 Nμ ροπής.

Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα και να φτάνει την μέγιστη ταχύτητα των 222 χλμ./ώρα, τη στιγμή που οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 1,5 λιτρα/100 χλμ. και σε 35 γραμμ./χλμ. αντιστοίχως.

Πίσω από αυτήν την ευοίωνη αντίθεση βρίσκεται ο συνδυασμός μιας τροποποιημένης εκδοχής του γνωστού TFSI κινητήρα των 1,4 λίτρων με απόδοση 150 ίππους και ενός ηλεκτρικού μοτέρ ισχύος 102 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς του Α3 μέσω του, επίσης γνωστού, κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, έξι σχέσεων S-tronic.

Παράλληλα με τις πολυεπίπεδες επιδόσεις του, όπως ισχύει συνήθως για τα οχήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το Audi A3 e-tron διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης και μπορεί να κινηθεί βασιζόμενο είτε αξιοποιώντας τον βενζινοκινητήρα του είτε τον ηλεκτροκινητήρα ή το συνδυασμό τους.

Στην ηλεκτροκίνητη λειτουργία το Audi A3 e-tron έχει αυτονομία 50 χλμ. ενώ η μέγιστή ταχύτητά του μπορεί να φτάσει έως και τα 130 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024