Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Citroen C3 2013: Αέρας ανανέωσης

Citroen C3 2013: Αέρας ανανέωσης

Με νέους κινητήρες που υπόσχονται κατά 15% περισσότερη ισχύ και 25% περισσότερη οικονομία, επιπλέον εξοπλισμό και αισθητικά στοιχεία που αναλαμβάνουν να τονίσουν τη γαλλική του φινέτσα θα προσγειωθεί το supermini στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.


Έχοντας καταγράψει πάνω από τρία εκατομμύρια πωλήσεις από το 2002 οπότε και πρωτολανσαρίστηκε ως μοντέλο, το C3 συνεχίζει την πορεία του στο 2013, με μία ανανέωση που υπόσχεται να φρεσκάρει την αισθητική του, αλλά και βελτιώσει στοχευμένα τα μηχανικά του σύνολα και την προσφερόμενη τεχνολογία σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής.

Από αισθητικής πλευράς, το γαλλικό supermini αποκτά νέα φωτιστικά σώματα, ενώ ανασχεδιασμένη είναι η γρίλια και οι προφυλακτήρες, με τον μπροστινό να ενσωματώνει, πλέον, LED ημέρας.

Παράλληλα, με την ανανέωση των σχεδιαστικών του στοιχείων, το C3 προσθέτει στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού του την πανοραμική οροφή “Zenith” η οποία αποτελεί, ουσιαστικά προέκταση του παρμπρίζ και υπόσχεται απαράμιλλη ορατότητα.

Το γαλλικό supermini έχει, επιπλέον, εμπλουτίσει την χρωματική του παλέτα για το αμάξωμα με τη νέα, μπλε απόχρωση, Ink Blue ενώ στο εσωτερικό έχουν προστεθεί επίσης περισσότερες επιλογές για τις επενδύσεις. Παράλληλα, η Citroen υπόσχεται καλύτερης ποιότητας πλαστικά ενώ την αισθητική ανανέωση του θαλάμου συμπληρώνουν οι περισσότερες λεπτομέρειες από χρώμιο.

Σε επίπεδο εξοπλισμού το Citroen C3 θα είναι διαθέσιμο με αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά και κάμερα οπισθοπορείας τα οποία ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στους κινητήρες καθώς στην γκάμα του C3 περιλαμβάνονται νέοι τρικύλινδροι κινητήρες PureTech που υπόσχονται 15% επιπλέον ισχύ και 25% περισσότερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με τα μέχρι σήμερα γνωστά τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα του γαλλικού supermini.

Αναλυτικά, την γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου C3 απαρτίζουν τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,2 λίτρων με ισχύ 68 και 82 ίππων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 99 γραμμ./χλμ. και 104 γραμμ./χλμ. Στην γκάμα βενζινοκινητήρων συγκαταλέγεται επίσης και ο VTi 120 σε συνδυασμό με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του C3 στην Ευρώπη θα είναι τέσσερις, HDi 70, e-HDi 70, HDi 90 και e-HDi 115 με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να ξεκινούν από τα 87 γραμμ./χλμ. για την e-HDi 70.

auto.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024