Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Toyota i-Road Concept: Ηλεκτροκίνηση σε τρεις τροχούς

Toyota i-Road Concept: Ηλεκτροκίνηση σε τρεις τροχούς

Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο και "κλειστό" πρωτότυπο τρίκυκλο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αστικών μετακινήσεων, θα πλαισιώσει την παρουσία της ιαπωνικής φίρμας στην επικείμενη ελβετική έκθεση.


Μία ημέρα πριν την παρουσίασή του στην ελβετική έκθεση, η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που θα συνθέσουν την ηλεκτροκίνητη προσωπικότητα ενός πρωτότυπου τρίκυκλου.

Σχεδιασμένο με κριτήριο τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη, το διθέσιο i-Road concept έχει διαστάσεις μήκος 2,35 μ., πλάτος, 0,85 μ., ύψος 1,445 μ. και μεταξόνιο μήκους 1,7 μέτρων, ενώ το βάρος του περιορίζεται σε 300 κιλά.

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο, το ιαπωνικό αστικό τρίκυκλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 2 kW ο καθένας, οι οποίοι τοποθετούνται στους μπροστινούς τροχούς και τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Οι τελευταίες του εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 50 χλμ. ενώ για την πλήρη φόρτισή τους απαιτούνται τρεις ώρες σε οικιακό δίκτυο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το i-Road μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 45 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά τα οδικά του χαρακτηριστικά, η ιαπωνική φίρμα επισημαίνει ότι το ηλεκτροκίνητο τρίκύκλο εξασφαλίζει την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας ενώ το σύστημα “Active Lean” λειτουργεί ως ένα ιδιότυπο σύστημα ευστάθειας, παρεμβαίνοντας, κατά περίπτωση και ρυθμίζοντας την κλίση του αμαξώματος.

auto.in.gr

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024