Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A3 και S3 Sedan 2014: Ντουέτο σε τέσσερις πόρτες

Audi A3 και S3 Sedan 2014: Ντουέτο σε τέσσερις πόρτες

Ένα ακόμα μέλος αποκτά η γκάμα του γερμανικού premium μικρομεσαίου το οποίο χωρίς να χρονοτριβεί αποκαλύπτει τόσο την "απλή" τετράθυρη όσο και την S έκδοσή του.


Το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο, μετασχηματίζεται σε ένα πρακτικό τετράθυρο προσθέτοντας στην γκάμα του την τρίτη επιλογή αμαξώματος και ιδιαίτερα δημοφιλή σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Τόσο το τετράθυρο Α3 όσο και η ταχύτερη εκδοχή του, S3, βασίζονται στην γνωστή Sportback εκδοχή αμαξώματος του μοντέλου, μεταβάλλοντας, ωστόσο και τις διαστάσεις εκτός από τη σχεδίαση του πίσω τμήματος και αισθητικά χαρακτηριστικά που αφορούν τις υπόλοιπες επιφάνειες του αμαξώματος.

Έτσι, αν και το μεταξόνιο των Α3 και S3 Sedan παραμένει στα 2,64 μέτρα, το αμάξωμα, αυξάνει το μήκος του, σε σχέση με τις αντίστοιχες Sportback εκδόσεις, κατά 2,2 εκατοστά, φτάνοντας τα 4,46 μέτρα.

Αυξημένο οριακά κατά 1,1 εκατοστό είναι και το πλάτος της τετράθυρης έκδοσης φτάνοντας τα 1,8 μέτρα ενώ, παράλληλα, το ύψος του, στα 1,42 μ., είναι χαμηλότερο κατά 0,9 του εκατοστού σε σχέση με την Sportback έκδοση.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης των εξωτερικών διαστάσεων η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ ανέρχεται, στην τετράθυρη έκδοση του μοντέλου σε 425 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το «απλό» A3 Sedan θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμά του, στο τέλος του καλοκαιριού, με τρεις επιλογές, δύο βενζίνης και μία πετρελαίου.

Την μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση θα εξοπλίζει ένας TDI χωρητικότητας 2,0 λίτρων με απόδοση 150 ίππων και 320 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση του A3 Sedan επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα ενώ, σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε 108 γραμμ./χλμ.

Στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας θα βρεθεί ένας TFSI χωρητικότητας 1,4 λίτρων με απόδοση 140 ίππους και 250 Nm ροπής. Διαθέτοντας σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων του κινητήρα όταν δεν απαιτείται η συνδρομή τους, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της συγκεκριμένης έκδοσης περιορίζονται σε 109 γραμμ./χλμ. ενώ από πλευράς επιδόσεων, το Α3 Sedan 1.4 TFSI επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα.

Ψηλότερα στην βενζινοκίνητη γκάμα βρίσκεται ο 1,8 λίτρων TFSI με απόδοση 180 ίππων και 250 Nm ροπής ο οποίος μειώνει το χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανέρχονται σε 129 γραμμ./χλμ.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί ο χωρητικότητας 2,0 λίτρων TFSI κινητήρας της έκδοσης S3 η οποία θα διατεθεί λίγους μήνες μετά την άφιξη του A3 Sedan που στην Ευρώπη, αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού.

Με ισχύ 300 ίππων και 380 Nm ροπής το S3 υπόσχεται την ολοκλήρωση της διαδικασίας «0-100 χλμ./ώρα» σε 4,9 δευτερόλεπτα στην έκδοση με το –προαιρετικό- αυτόματο κιβώτιο S tronic. Στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο η ίδια διαδικασία απαιτεί 5,3 δευτερόλεπτα ενώ και στις δύο περιπτώσεις, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, με την ισχύ του κινητήρα του το τετράθυρο και τετρακίνητο S3 όπως ισχύει για τις όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις της Audi διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και ανάρτηση η οποία, μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 2,5 εκατοστά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Το δυναμικότερο χαρακτήρα της S έκδοσης σε σχέση με τις υπόλοιπες της γκάμας αναλαμβάνει να σηματοδοτήσει εξωτερικά το επιθετικότερο bodykit που μεταβάλλει τη σχεδίαση των προφυλακτήρων, της γρίλιας, των εισαγωγών αέρα, προσθέτοντας ένα πιο διακριτό spoiler στο πίσω τμήμα και την επιχρωμιωμένη τετραπλή, οβάλ απόληξη της εξάτμισης.

auto.in.gr

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024