Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Range Rover Sport 2014: Οι sport περιπέτειες της παραδοσιακής τετρακίνησης

Range Rover Sport 2014: Οι sport περιπέτειες της παραδοσιακής τετρακίνησης

Η Land Rover επέλεξε τη Νέα Υόρκη για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Range Rover Sport, "της 911 των SUV" όπως έσπευσε να το χαρακτηρίσει ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας Gerry McGovern.


Μετά από ένα πλήθος κατασκοπικών λήψεων, διαρροών και αποσπασματικών πληροφοριών το Range Rover Sport, αποκαλύπτεται, προσθέτοντας το επιβλητικό εκτόπισμά του στο Jacob Javits Center όπου φιλοξενείται η 113η διοργάνωση της διεθνούς νεοϋορκέζικης έκθεσης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Land Rover το Range Rover Sport, είναι το ταχύτερο, πιο ευέλικτο και πιο δυναμικό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το Range Rover Sport αντλεί επιρροές από το Evoque και φυσικά, από τον μεγαλύτερο αδελφό του, διαθέτοντας μια πιο έντονα κεκλιμένη πρώτη κολώνα, διογκωμένους θόλους και, κυρίως, μικρότερες διαστάσεις.

Έτσι το Range Rover Sport με συνολικό μήκος 4,85 μ. είναι κατά 14,9 εκατοστά μικρότερο από το «απλό» Range Rover, ωστόσο, το κατά 17,8 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο του σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου, εξασφαλίζουν σαφώς περισσότερη άνεση αλλά και τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πενταθέσιας και 5+2 διάταξης στο εσωτερικό.

Όπως και το νέο Range Rover, έτσι και το Sport, επωφελείται από την νέα πλατφόρμα της φίρμας η οποία μεταξύ άλλων μειώνει το βάρος του από 420 έως 500 κιλά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του, αναλόγως την έκδοση κινητήρα.

Παράλληλα, οι αλλαγές στη σχεδίαση πλην του πιο δυναμικού αισθητικού αποτελέσματος και σε συνδυασμό με τις επίπεδες επιφάνειες κάτω από το αυτοκίνητο μειώνουν το αεροδυναμικό συντελεστή του στο 0,34.

Σε επίπεδο κινητήρων, το Range Rover Sport θα είναι διαθέσιμο αρχικά με δύο μηχανικά σύνολα, ένα V6 πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων με απόδοση 292 ίππους και ένα υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα με απόδοση 510 ίππους.

Και τα δύο μηχανικά σύνολα εξοπλίζονται με σύστημα start/stop και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της ZF οποίο μεταδίδει μόνιμα την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς όπως επιβάλλεται στην περίπτωση του συγκεκριμένου τετράτροχου.

Από πλευράς επιδόσεων η ταχύτερη έκδοση του Range Rover Sport υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ξεκινούν πλέον χαμηλότερα και συγκεκριμένα, από το μέγεθος των 194 γραμμ./χλμ.

Οι μηχανικοί της Land Rover έχουν προχωρήσει, προς όφελος μιας δυναμικότερης οδικής συμπεριφοράς σε κάποιες βελτιώσεις στην ανάρτηση, η οποία όμως δανείζεται τα περισσότερα στοιχεία της από τη νέα γενιά Range Rover.

Σε δεύτερο χρόνο, από τις αρχές του 2014, αναμένεται να προστεθούν στην γκάμα, ακόμα δύο κινητήρες, ένας diesel V6 χωρητικότητας 3,0 λίτρων με απόδοση 258 ίππους και ένας επίσης πετρελαιοκινητήρας 4,4 λίτρων με απόδοση 339 ίππων, ενώ την γκάμα, θα ολοκληρώσει και μία υβριδική έκδοση με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 169 γραμμ./χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024