Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLA 45 ΑΜG 2014: Μικρό τετράθυρο coupe μεγάλες επιδόσεις

Mercedes-Benz CLA 45 ΑΜG 2014: Μικρό τετράθυρο coupe μεγάλες επιδόσεις

Αποκάλυψη για την δυναμικότερη έκδοση της CLA που επέλεξε τη Νέα Υόρκη και την τοπική, διεθνή έκθεση για να εγκαινιάσει την είσοδό της στο "club των ισχυρών" έχοντας συμμάχους τον turbo δίλιτρο κινητήρα των 360 ίππων και την υπογραφή της AMG.


Όπως είχε ανακοινωθεί με πλείστους τρόπους το παρών στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης δίνει η ισχυρότερη έκδοση του «μικρού» τετράθυρου coupe της γερμανικής φίρμας με την υπογραφή της AMG.

O λόγος φυσικά για την CLA 45 AMG η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 360 ίππων και 450 Nm που πρωτοεμφανίστηκε στην αντίστοιχη έκδοση της A-Class, προβάλλοντας ως κύριο χαρακτηριστικό του ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο του είδους του.

Το τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται στην περίπτωση της CLA 45 AMG με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων Speedshift DCT δια χειρός AMG. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη στην παρουσία του νέου, ελαφρύτερου και ειδικά προσαρμοσμένου στις ανάγκες των εμπροσθοκίνητων προτάσεων της Mercedes-Benz, συστήματος 4Matic.

O παραπάνω συνδυασμός στη γλώσσα των επιδόσεων συνεπάγεται ότι η CLA 45 AMG επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, σε συμφωνία με το χαρακτήρα της έκδοσης, το κιβώτιο προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό να μεταβεί από την αυτόματη στη χειροκίνητη λειτουργία του, πατώντας τα paddles στο τιμόνι, χωρίς όμως να χρειαστεί να το αφήσει από τα χέρια του χάρη στην ρύθμιση “Momentary M Mode” που μπορεί να ενεργοποιηθεί τόσο στην sport επιλογή “S” όσο και στην οικονομική “C” όπου η έμφαση δίνεται στην αποδοτικότητα και ενεργοποιείται το σύστημα stop-start.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η CLA 45 AMG καταναλώνει 6,9 λίτρα/100 χλμ. και εκλύει 161 γραμμ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το προφίλ της CLA 45 AMG συμπληρώνει η sport ανάρτηση, τα ενισχυμένα φρένα και το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης με την υπογραφή της AMG και σε συμφωνία με τον δυναμικό προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Η εικόνα ολοκληρώνεται από την παρουσία συστημάτων όπως το ESP με τρεις ρυθμίσεις το οποίο σε συνδυασμό με το Curve Dynamic Assist, διασφαλίζουν ότι η CLA 45 AMG θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των υποψήφιων οδηγών της, όποιες και αν είναι αυτές.

auto.in.gr

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024