Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το VW Golf VII για το 2013

Παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς το VW Golf VII για το 2013

Νικηφόρα -και- φέτος η VW, καθώς ο τίτλος του World Car of the Year ο οποίος απονέμεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της έκθεσης της Νέας Υόρκης, πήγε στο γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο.

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης της Νέας Υόρκης που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 29 Μαρτίου 2013, ανακοινώνεται ο νικητής για τον τίτλο του World Car of the Year που, για φέτος, πήγε στην έβδομη γενιά του VW Golf.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος πηγαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μοντέλο της γερμανικής φίρμας, καθώς για το 2012 η επιτροπή του θεσμού η οποία αποτελείται από 66 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από 23 χώρες σε όλο τον κόσμο, είχε αναδείξει το VW up!

Σε ό,τι αφορά τους συνδιεκδικητές του τίτλου, αρχικά τα υποψήφια μοντέλα ήταν 42 από τα οποία, οι κριτές επέλεξαν δέκα: τα Golf VII, Audi A3, Mercedes-Benz A-Class, Volvo V40, Peugeot 208, Range Rover, Mazda6, Mazda CX-5, Porsche Boxster και Cayman, Toyota GT 86 και Subaru BRZ.

Εκτός από τον τίτλο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς, ο συγκεκριμένος θεσμός αναδεικνύει το παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων της χρονιάς, κατηγορία στην οποία νικήτριες αναδείχθηκαν οι Porsche Boxster και Cayman, αλλά επίσης και το παγκόσμιο πράσινο αυτοκίνητο της χρονιάς, τίτλο τον οποίο απέσπασε το Tesla Model S. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία σχεδίασης αυτοκινήτων του θεσμού, τον τίτλο κέρδισε η Jaguar F-Type.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024