Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz B-Class Electric Drive: Στην παραγωγή από το 2014

Mercedes-Benz B-Class Electric Drive: Στην παραγωγή από το 2014

Την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της B-Class παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα η Mercedes-Benz στην έκθεση της Νέας Υόρκης με την προοπτική το νέο, μηδενικών εκπομπών μοντέλο να λανσαριστεί στις αρχές του 2014.


Μετά την παρουσία της πρωτότυπης εκδοχής της ηλεκτροκίνητης B-Class στην διεθνή έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο του 2012, η Mercedes-Benz, πιστή στο ραντεβού της, έκανε τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου στο Jacobs Javits Center όπου φιλοξενείται η 113η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

H έκδοση παραγωγής της Mercedes-Benz B-Class Electric Drive εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο της εξασφαλίζει συνδυαστική ισχύ που, σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, ξεπερνά τις 100 kW (136 ίππους) και τα 310 Nm ροπής.

Από πλευράς επιδόσεων, η B-Class Electric Drive υπόσχεται να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε χρόνο λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται σε 160 χλμ./ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται με ενέργεια από συστοιχίες ιόντων λιθίου οι οποίες εξασφαλίζουν στο γερμανικό μοντέλο αυτονομία 200 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, διατηρώντας, έτσι αμετάβλητους τους διαθέσιμους χώρους της μέχρι σήμερα γνωστής B-Class, τόσο σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών όσο και στο πορτ μπαγκάζ.

Αναφορικά με το χρόνο φόρτισής τους, απαιτούνται λίγο λιγότερο από δύο ώρες σε δίκτυο τάσης 240 V προκειμένου να αναπληρώσουν ενέργεια που θα αρκέσει για διαδρομή 100 χλμ.

Παράλληλα με τα χαρακτηριστικά που αφορούν την ηλεκτροκίνητη ταυτότητά της, η Mercedes-Benz B-Class Electric Drive διαθέτει και ένα πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αντίστοιχο της premium κατηγορίας στην οποία -θα- ανήκει.

Έτσι, στο «επίκεντρο» του συστήματος infotainment βρίσκεται μια έγχρωμη οθόνη 14,7 εκ. όπου εμφανίζονται οι πληροφορίες για τα περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου, στα οποία μεταξύ άλλων, συγκαταλέγεται το σύστημα Audiο 20 με δυνατότητα αναπαραγωγής CD/Mp3 και συνδεσιμότητα USB και το σύστημα πλοήγησης Map Pilot.

Παράλληλα, ως εξοπλιστική επιλογή θα διατίθεται και το σύστημα Comand online το οποίο δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet και το σύστημα φωνητικών εντολών Linguatronic.

Σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας η ηλεκτροκίνητη B-Class επωφελείται, μεταξύ άλλων, από το σύστημα προειδοποίησης και αποτροπής συγκρούσεων Colision Prevention Assist το οποίο βασίζεται στη λειτουργία radar, ενώ το προφίλ της συμπληρώνουν τα επικουρικά συστήματα Active Parking Assist, Lane Keeping Assist και Blind Spot Assist.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024