Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW X4 Concept: Το νέο SUV είδος

BMW X4 Concept: Το νέο SUV είδος

Ραντεβού σε κινεζικό έδαφος δίνει και η πρωτότυπη έκδοση της Χ4 η οποία συνεχίζει σχεδιαστικά την "ιστορία" που ξεκίνησε η Χ6, φιλοδοξώντας από το 2014 να προσφέρει την επιτυχημένη συνταγή του coupe δυναμισμού και των SUV χαρακτηριστικών σε μικρότερες διαστάσεις και την προοπτική ενός πιο αποδοτικού χαρακτήρα.


Οι Βαυαροί αποκάλυψαν το πρώτο δείγμα αυτού που θα αποτελέσει το νέο SUV τους και το οποίο και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του, ως πρωτότυπο, στην έκθεση της Σαγκάης στις 21 Απριλίου 2013.

Όπως αποκαλύπτει η επιλογή του ονόματος του νέου βαυαρικού SUV, πρόκειται να τοποθετηθεί μεταξύ Χ5 και Χ6. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το σχεδιαστικό της στίγμα, η Χ4 πιάνει το νήμα από εκεί που το αφήνει η Χ6, αναμιγνύοντας τα χαρακτηριστικά ενός SUV με coupe στοιχεία.

Έτσι στο αμάξωμα της, διαστάσεων 4,648 μ. μήκος 1,915 μ. πλάτος και 1,622 μ. ύψος και μεταξόνιο μήκους 2,810 μ., ξεχωρίζουν οι δυναμικές ανάγλυφες γραμμές και στοιχεία που προέρχονται από τις coupe προτάσεις των Βαυαρών με στόχο όπως σημειώνει η BMW, μια αισθητική δηλωτική των «εξαιρετικών επιδόσεων και της δυναμικής οδικής συμπεριφορά της».

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους λεπτομέρειες, στο μπροστινό τμήμα, εκτός από τη χαρακτηριστική γρίλια της BMW, ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα LED στα οποία ενσωματώνονται τρισδιάστατα φώτα ημέρας, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα με τις λεπτομέρειες από χρώμιο και η ανάγλυφη σχεδίαση του καπό.

Σε προφίλ το στοιχείο που κυριαρχεί στην Χ4 είναι η coupe γραμμή της οροφής η οποία καθορίζει τη χαρακτηριστική σιλουέτα της. Στο coupe μήκος κύματος κινούνται και οι έντονες ανάγλυφες γραμμές που διατρέχουν τα πλευρικά τμήματα και δημιουργούν μια αντίθεση με τα χαρακτηριστικά των SUV, προστατευτικά πλαστικά στο κατώτερο τμήμα.

Πίσω, διακρίνονται τα περιμετρικά, τεχνολογίας LED φωτιστικά σώματα, o ανάγλυφος προφυλακτήρας στον οποίο επεκτείνεται η προστατευτική ποδιά και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης που απηχούν τη σχεδίαση των φώτων.

Οι Βαυαροί δεν αναφέρονται προς το παρόν στα μηχανικά σύνολα που εξοπλίζουν την Χ4 ως concept, ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο SUV θα συμπεριλάβει στην γκάμα του, τους γνωστούς TwinPower Turbo χωρητικότητας 2,0 και 3,0 λίτρων της φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

Απείλησε με Κέιν η Μπάγερν – Εντυπωσιακή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του Βινίσιους (vids)

Στο 29’ ο Βρετανός έκανε το βολ-πλανέ, αλλά ο Λούνιν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε – Στο 40’ ο Νόιερ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024