Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLA Concept: Αποκάλυψη για το νέο SUV αστέρι

Mercedes-Benz GLA Concept: Αποκάλυψη για το νέο SUV αστέρι

Οι πρώτες εικόνες και οι πρώτες πληροφορίες για το νέο γερμανικό SUV “βρήκαν” το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του, ως πρωτοτύπου, σε λίγες ημέρες σε κινεζικό έδαφος.


Επιβεβαιώνοντας τις κατασκοπικές λήψεις και τις σχετικές πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο μικρό SUV της Mercedes-Benz, δίνει μια πρώτη γεύση από την εμφάνισή του, πριν την παρουσίασή του ως πρωτοτύπου στην επικείμενη έκθεση της Σαγκάης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διαστάσεις της πρωτότυπης εκδοχής του μοντέλου θα είναι 4,38 μέτρα μήκος, 1,97 μέτρα πλάτος και 1,57 μέτρα ύψος, ενώ το μεταξόνιο του θα φτάνει τα 2,69 μέτρα, τηρώντας, τις υποσχέσεις της φίρμας για το μικρότερο SUV της γκάμας.

Εξάλλου όπως έχει ανακοινώσει η Mercedes-Benz, το νέο της μοντέλο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τις A-Class, B-Class και CLA, ενώ μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά και μη μέρη των μικρών προτάσεων των Γερμανών.

Το ίδιο απ’ ότι φαίνεται ισχύει και σε σχεδιαστικό επίπεδο, αφού μια ματιά στις επιφάνειες της αρκεί για να αποκαλύψει την σαφή ομοιότητα με την A-Class, στοιχείο που αναμένεται να διατηρηθεί και στην έκδοση παραγωγής η οποία θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2013 στην Φρανκφούρτη.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους αισθητικά στοιχεία της GLA, σύμφωνα με την Mercedes-Benz, ο στόχος των σχεδιαστών ήταν μια coupe προσέγγιση στα χαρακτηριστικά ενός SUV με την έξυπνη αξιοποίηση των συνήθων στοιχείων της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων.

Έτσι, το GLA Concept συνδυάζει στοιχεία τυπικά ενός SUV, όπως η «ενισχυμένη» γρίλια, τα προστατευτικά πλαστικά και οι διογκωμένοι θόλοι, με κάποιες λεπτομέρειες που να ενισχύουν την coupe αίσθηση όπως, για παράδειγμα ο τρόπος που καταλήγει η πλευρική «μεσαία» γραμμή στην τρίτη κολώνα και τα χωρίς πλαίσιο πλευρικά παράθυρα.

Την εξωτερική εικόνα του concept συμπληρώνουν τροχοί 20 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 255/45, ενώ όπως επιβάλλουν οι συνήθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε ό,τι αφορά τα πρωτότυπα μοντέλα, το GLA Concept διαθέτει και αυτό ένα στοιχείο που θα έδειχνε εξωπραγματικό σε μοντέλο παραγωγής.

Ο λόγος για τα κεντρικά φωτιστικά της σώματα τα οποία εκτός από τις συνήθεις ιδιότητες τους, διαθέτουν τεχνολογία laser η οποία τους επιτρέπει να λειτουργούν ως προτζέκτορες προβάλλοντας από εικόνες έως ταινίες σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια βρεθεί… μπροστά τους σε συνδυασμό με το σύστημα infotainment Comand.

Στο ίδιο μοτίβο, στο εσωτερικό του GLA Concept ξεχωρίζουν οι αεραγωγοί οι οποίοι χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας laser μεταβάλλουν τo χρώμα τους, αναλόγως με τη θερμοκρασία του θαλάμου. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του τετραθέσιου εσωτερικού, ξεχωρίζει η εναλλαγή δέρματος και αλουμινίου ενώ όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Mercedes-Benz απαιτήθηκαν πάνω από 20 μέτρα χειροποίητων ραφών για τη συναρμογή του δέρματος.

Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων,η γκάμα κινητήρων της GLA παραγωγής θα προέλθει από την Α-Class, ωστόσο, σε ό,τι αφορά το concept car που θα παρουσιαστεί στην Κίνα, εξοπλίζεται με τον κινητήρα της Α 250. O λόγος για το τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με χωρητικότητα 2,0 λίτρων, ισχύος 211 ίππων o οποίος συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G DCT, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης της Mercedes-Benz 4Matic.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής της GLA αναμένεται να είναι διαθέσιμη και σε δικίνητες εκδόσεις εκτός από τετρακίνητες, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, σε δεύτερο χρόνο, η παρουσία AMG έκδοσης η οποία θα «δανειστεί» από την Α 45 AMG τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής, όπως τον χαρακτηρίζει η Mercedes-Benz με απόδοση 360 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024