Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Yβριδικό και SUV

Yβριδικό και SUV «downsizing» από τη Lexus

Ένα νέο μικρό υβριδικό SUV ετοιμάζει η ιαπωνική φίρμα, το οποίο εκτός από τα πλεονεκτήματα του  πιο "μαζεμένου" μεγέθους του θα προσφέρει χαμηλότερες τιμές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και κατανάλωσης καυσίμου.

Η πρόσφατη έκθεση της Σαγκάης πρόσθεσε στην γκάμα της φίρμας ένα ακόμα υβριδικό μοντέλο, ή για την ακρίβεια, τη νέα υβριδική έκδοση ενός τετράθυρου μοντέλου. Ο λόγος για το GS 300h το οποίο πήρε το δρόμο του, δίνοντας τη σκυτάλη στο επόμενο υβριδικό Lexus.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες έχουν προέλθει από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Kasuo Ohara, αντιπροέδρου της Lexus, πρόκειται για ένα νέο μικρό υβριδικό SUV που θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το RX 450h.

Έχοντας ως αφετηρία την πλατφόρμα του Toyota RAV4 και ακολουθώντας την συνήθη πρακτική της Lexus, το νέο SUV αναμένεται να αξιοποιήσει ένα υβριδικό σύνολο αντίστοιχο του IS 300h αλλά και, πλέον, του GS 300h, δηλαδή, έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ισχύος 180 ίππων, σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ.

Η συνδυαστική απόδοση αναμένεται να φτάνει τους 220 ίππους, ενώ αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα ξεπερνούν τα 105 γραμμ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά τoν τρόπο λειτουργίας και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το νέο SUV αναμένεται να μιμηθεί το RX 450h, με το βενζινοκινητήρα να αναλαμβάνει την κίνηση των μπροστινών τροχών και τον ηλεκτρικό μοτέρ να κινεί τους τροχούς του πίσω άξονα, παρεμβαίνοντας αναλόγως με τις απαιτήσεις.

auto.in.gr

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024