Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 308 2014: Η ώρα της επανάστασης

Peugeot 308 2014: Η ώρα της επανάστασης

Έχοντας βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα του γαλλικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών PSA και υιοθετήσει όλες εκείνες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, το Peugeot 308 επιστρέφει στην κορυφή της λίστας των μικρομεσαίων hatchbacks.


Αν και το πρώτο πράγμα που παρατηρείς αντικρίζοντας το νέο Peugeot 308 είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Γάλλοι σχεδιαστές επέλεξαν να εξωτερικεύσουν το εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα δυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου, η νέα μικρομεσαία πρόταση της γαλλικής φίρμας ξεχωρίζει χάρη στη χρήση μιας νέας πλατφόρμας.

Η EMP2, όπως είναι η κωδική ονομασία της, εξασφάλισε στο δημοφιλές Peugeot συμπαγείς διαστάσεις (το μήκος δεν ξεπερνά τα 4,25 μέτρα), εξαιρετική -για τα δεδομένα της κατηγορίας- ευρυχωρίας αλλά και χαμηλότερο -έως και 145 κιλά- βάρος.

Επιστρέφοντας στον σχεδιασμό του αμαξώματος, το μπροστινό τμήμα θυμίζει έντονα το μεγαλύτερο 508 σε αντίθεση με το πίσω τμήμα, όπου τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν στο εξίσου επαναστατικό 208.

Το εκλεπτυσμένο στιλ κυριαρχεί και στις επιφάνειες του εσωτερικού. Η μικρή διάμετρος της στεφάνης του τιμονιού σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του πίνακα οργάνων ψηλότερα απ’ ότι συνηθίζεται «φωτογραφίζει» το 208, ενώ στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η οθόνη αφής με την χορταστική διάσταση των 9,7 ιντσών.

Από εκεί και πέρα το χαμηλότερο βάρος αναμένεται να ευνοήσει την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του μικρομεσαίου Peugeot, περιορίζοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Peugeot 308 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο να ξεκινά αμέσως μετά.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024